Поканих ви за да ви благодаря за усилията ви и

...
Поканих ви за да ви благодаря за усилията ви и
Коментари Харесай

С критика към партиите Радев назначи новия стар служебен кабинет


„ Поканих ви с цел да ви благодаря за напъните ви и да назнача ново служебно държавно управление. Преди шест месеца вие поехте страната в сложен миг, блокирани институции, високи цени на газ, замразени планове, нула утвърдени европейски стратегии, блокаж на Андреево, застой в армията, рекорден миграционен напън, война. За това целите бяха в тази посока, сигурност, доставки, събаряне на цените на енергоносителите, усилване на евроинтеграцията и усилване на покупателната дарба на жителите. Без Народното събрание вие успяхте да проведете почтени избори и да спрете свободното рухване на страната. “

Това сподели президентът Румен Радев към министрите от новото остаряло служебно държавно управление.

„ В енергетиката се справихме, организирахме първите транспарантни търгове, взехме решение казуса със слотовете за десетилетия, постигнахме диверсификация, снижихте цената на горивата. Служебното държавно управление съумя там, където постоянните не съумяха или не желаеха “ уточни президентът.

„ България инициира концепцията за меморандум с Гърция за петролопровода Бургас Александруполис. Това ще диверсифицира доставките на петрол за България. България се трансформира от страна която транзитира съветски газ в мечтан сътрудник ние се слагаме в доста добра позиция на Балканите, мога да изреждам доста триумфи, само че няма. Ще откроя обаче някои - бяха готови всички проекти по ПВУ и действително към този момент се работи по тях “, сподели още Радев.

 
Обиколихте цялата страна и в този момент от 4 имаме над 2000 капиталови планове. За първи път страната стъпи на „ Капитан Андреево “ с интензивно присъединяване на Европейски Съюз и се ускори защитата на границата и незаконния мигрантски напън. В Министерство на вътрешните работи има излекуване. Успяхте да парирате инфлацията. Не се заблуждаваме, цените на стоките стават скъпи, българите обедняват, би трябвало да гарантирате покупателната дарба на българските жители, ограничение на спекулата, поддръжка на родните производители, привличане на вложения.
Румен Радев, президент

„ Изборите ще се провеждат мъчно поради измененията в кодекса. Работата по плановете за сигурността да вървят, желая битка с престъпността. Искам подсилване на държавността, макар абдикацията на Народното събрание по тези тематики. Очаквам националната детска болница да върви както и незабавна здравна помощ с хеликоптери. България получи дата за Шенген и поддръжка от Европейски Съюз институциите “, прикани президентът.

 
 Radev Naznachavane 2 Снимка: БГНЕС
„ Очаквам лидерската роля на България да се резервира с новаторски хрумвания и планове. Взаимно доверие това е мястото на България. В битката с рецесиите не би трябвало да забравяме - носителят на бъдещото са децата и младите, наша ежедневна задача е физическото и духовно развиване на България. Вярвам, че вие във всички ваши ведомства отчитате цялата специфичност, само че желая да е ясно, че тези цели би трябвало да работят за българските жители “, безапелационен бе Радев.

 

" Аз чакам и други искания към вас, тъй като в своята активност, когато се стовариха рецесиите и вие работихте за справяне с рецесиите, безкрайни чувания в Народно събрание, вие доказахте, че имате темперамент. Безпрецедентното въздействие на световните процеси не значи че България би трябвало да бъде обречена на безвремие. Очаквам решенията ви да са в полза на българските жители жителите, да оферирате добра основа за постоянното държавно управление. Моят избор е върху вас ", показа президентът.

" Професор Минеков се раздаде до дъно за културата ", похвали Радев досегашният министър на културата.
Искам да споделя че се чака сложна изборна акция. Партиите не демонстрираха храброст да поемат отговорността. Ще си приписват вашите триумфи, желая да пазите хладнокръвие, да не вземате страна, само че да отстоявате истината, ползите на ведмоствата и на българските жители. Дръжте пулса на проблемите на хората на добър час.
Румен Радев, президент

„ Един президентски декрет или болшинство в Народно събрание не могат да те създадат министър или министър председател. Назначението или избирането зависи от президента или партиите, само че министър се става след първото лидерск о решение, след конфликт с ползи , след първата неточност, след първата рецесия “, сподели от своя страна служебният министър председател Гълъб Донев.

 
Днес сме 101-ото държавно управление на България и повода е една - 48то Народно събрание не съумя да излъчи държавно управление с болшинство. Да си министър втори мандат има едно преимущество знаеш какво следва и си подготвен за втори сезон на политическия сървайвър. Атаката против нас даже не изчака края на 48-ото Народно събрание. Ще носим отговорност за решения за които единствено Народно събрание може да носи такава. Като първи министър имам правото да кажа на българските жители какво да чакат от нас идващите месеци. Ще продължим да носим отговорност и да си вършим работата.
Гълъб Донев, министър председател

„ Ще има компликации поради измененията в кодекса. Няма да участваме в предизборната акция. Ще бъдем безкомпромисни с лъжите. Няма да участваме в новите разграничителни линии. Това е най-трудната задача. И в този мандат във всичките си дейности ще съблюдаваме конституцията и ще се ръководим от ползите на страната “, сподели още Донев.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР