Покана с цел намиране на общи приоритети за съвместна работа

...
Покана с цел намиране на общи приоритети за съвместна работа
Коментари Харесай

Васил Терзиев прескача Бонев - кани Борисов на преговори

Покана за " намиране на общи цели за взаимна работа " и " ефикасното пускане на работата на Столичния общински съвет "  е изпратил кметът на София Васил Терзиев на водача на ГЕРБ Бойко Борисов.

Поканата разгласява в обществените мрежи PR-ът на ГЕРБ Никола Николов, наблягайки, че при започване на седмицата обединяването ПП-ДБ (СС) в СОС твърдо отхвърляше опцията да търси поддръжка от втората мощ в София.

Кметът предлага среща в събота, 18 ноември, преди плануваното за понеделник второ съвещание на СОС. На него трябва да се направи втори опит да избере ръководител, откакто претендентът на обединяването Борис Бонев получи поддръжка единствено от 23-мата общинари от личната си група. А ГЕРБ отхвърлиха да вземат участие в гласуването.

Терзиев предлага да се обсъдят съответни политики, цели и планове, заложени в програмата на ГЕРБ и в тази на ПП-ДБ (СС). Както и съответни оферти за бюджета на Столична община за 2024 г. 

И най-после - разискване на рамка за " осъществяване на контрактуваните политики и пускане на същинската работа " на СОС.

" Тази покана е още един израз на готовността ми да бъда кмет на всички софиянци и да рабопя с всички политически сили, с цел да можем дружно да реализираме резултати и да подобряваме живота на хората на София, за което ни би трябвало работещ общински съвет ", акцентира кметът.

Първият в листата на обединяването в СОС - Борис Бонев, водачът на " Спаси София " - съобщи неведнъж, че няма да се търси поддръжка от ГЕРБ, а вместо това ще води договаряния с Българска социалистическа партия, " Възраждане " и другите групи в общинския съвет. ГЕРБ реагираха остро на това решение, като подчертаха лицемерието на това да се подлагат на критика тези партии като " пропутински " преди изборите, а след това да се търси " сглобка " с тях в общината. 

Българска социалистическа партия обаче реши, че няма да поддържа Бонев за поста, а " Демократична България " взе решение да не поддържа общинарите на Костадинов където и да е в страната.
 Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР