Покачи се рискът от опасност за заразяване с COVID-19 в

...
Покачи се рискът от опасност за заразяване с COVID-19 в
Коментари Харесай

Област Враца вече е в жълтата зона за опасност от COVID-19, вижте какви мерки предприемат

Покачи се рискът от заплаха за заразяване с COVID-19 в област Враца, заяви шефът на Регионалната здравна ревизия доктор Кети Ценова на брифинг с регионалния шеф Малина Николова.
Нашият район е бил един от минимум засегнатите от вируса, само че от две седмици насам обстановката се е трансформирала, оповестява доктор Кети Ценова. От септември месец се употребяват така наречен „ цветови зони “, които дефинират равнището на заплаха на заразяване с инфекцията. От зелената зона, област Враца е минала към жълтата зона.
Областният щаб за битка с грипа и острите респираторни болести одобри няколко ограничения. Всеки ден в детските градини ще се организират петминутни на практика занимания, за предварителна защита от вируса. Ще бъдат направени осведомителни акции във всички учебни заведения и центрове. По преценка на Регионалното ръководство на образованието във Враца и шефовете на филиалите на висшите образователни заведения и там ще бъдат извършени такива акции.
Брифинги и обръщения в медиите и обществените мрежи на регионалния шеф и кметовете на общините също ще бъдат част от новостите, които региона подхваща за осведоменост и предварителна защита от COVID-19.
Управителят на Тубдиспансера във Враца доктор Костадин Шахов заяви, че сега 18 пациента се лекуват в лечебното заведение. Предстои да бъде проведена среща с всички шефове и шефове на медицински центрове и лечебни заведения във Враца, с цел да могат да се преразпределят болните от COVID-19 и Специализираната болница за интензивно лекуване на пневмо-фтизиатрични болести да не бъде натоварена.
Областният шеф Малина Николова приканва всички жители да съблюдават противоепидемичните ограничения, с цел да може вирусът да бъде овладян.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР