Пожарникарите са реагирали на 143 сигнала за произшествия в страната

...
Пожарникарите са реагирали на 143 сигнала за произшествия в страната
Коментари Харесай

Близо 100 пожара са горели в страната през последното денонощие

Пожарникарите са реагирали на 143 сигнала за катастрофи в страната през последното денонощие, оповестява на уеб страницата си Главна дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “ (ГДПБЗН) на Министерство на вътрешните работи. Ликвидирани са общо 97 пожара, пет от които в жилищни здания, един в промишлена постройка, два в транспортни средства, 52 в сухи треви, горска растителност и шубраци, три в стърнища, 24 в боклуци. С директни материални вреди са 13 от зародилите пожари.


При гасенето на пожар, зародил в гора в землището на с. Добростан в региона на водопад Сливодолското падало, община Асеновград, са взели участие 12 огнеборци с три противопожарни коли, един високопроходим автомобил и водоноска с осем тона вода, допълват от ГДПБЗН.

През последното денонощие пожарникарите в страната са направили 39 избавителни действия и помощни интервенции при произшествия в транспортни средства, произшествия с рискови субстанции, промишлени повреди, премахване на рискови предмети, избавяне на животни, отводняване./БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР