Пожарникари евакуираха хора и животни, отводняваха избени помещения и отстраняваха

...
Пожарникари евакуираха хора и животни, отводняваха избени помещения и отстраняваха
Коментари Харесай

Пожарникари евакуираха хора и животни след пороя в Плевенско

Пожарникари изтеглиха хора и животни, отводняваха избени пространства и отстраняваха паднали дървета след пороя на 25 юни, оповестиха от полицията.

През миналото денонощие над региона падна мощен дъжд, който активизира екипите на пожарната. Получени са голям брой сигнали за наводнени публични и жилищни здания, завирявания по пътища, паднали дървета на пътните платна.

Около 18:00 часа в жк " Дружба " чиновници от районната работа в регионалния град са извадили коте, паднало в шахта. На територията на Червен бряг екипи са взели участие в механически помощи при отводняване на дворове и изби на обитаеми къщи в село Лепица.

В Никополска община екип на пожарната е отстранил паднало дърво от пътното платно на края на село Евлогиево. Около 21:30 часа спасители от пожарната в Левски са евакуирали жители от наводнени коли в село Стежерово.

На четирима е оказана помощ. В землището на Кнежа са разчистени паднали дървета на второстепен път Кнежа-Бяла Слатина и на пътя за село Селановци. Не са позволени произшествия с потърпевши хора, а материалните вреди са лимитирани до предстоящите при подобен тип бедствия.

Към момента ситуацията в региона е нормализирана, придвижването на моторни транспортни средства на всички места е възобновено, няма сериозни сектори. Аварийни екипи правят обходи на местата, с цел да следят положението на реките и язовирите в региона.

Реките, преминаващи през територията на областтаса в коритата си и имат задоволително размер за вдишване на висока вълна. Не се чака заплаха от наводнения.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР