Пожарите в страната продължават, при гасенето им пострадаха трима огнеборци.

...
Пожарите в страната продължават, при гасенето им пострадаха трима огнеборци.
Коментари Харесай

Пожарите в страната продължават, огнеборци пострадаха

Пожарите в страната не престават, при гасенето им пострадаха трима огнеборци. Най-сериозно е ситуацията в община Средец, Бургаско и в Свиленградско. И на двете места е оповестено бедствено състояние. 
Край с. Кубадин пожарът е бил овладян в неделя вечерта, само че са останали настоящи огнища, а потушаването му е било затруднено от мощния вятър. В гасенето участваха 8 екипа огнеборци, горски чиновници, 30 военни и два хеликоптера на Военновъздушни сили. Изгоряла е над 5000 декара смесена гора.
Трети ден продължи и битката с огнената буря в Свиленградско. " Обстановката е по-спокойна, има надзор над пожара. Остават да работят екипите на място. Няма заплаха за хората ", съобщи регионалният шеф на Хасково Гинка Райчева. В региона пожарът се разрастна на повърхност от 15 000 декара, от които 7000 дка са с горска растителност.
Пожар в планината Голо Бърдо в сектора над Радомир е довел до изгарянето на към 50 декара гора и 30 декара сухи треви и шубраци. Пет автомобила и шестнайсет огнеборци са взели участие в потушаването на огъня. В преодоляването му са се присъединили и горски чиновници. Няколко часа по-късно пожарът е локализиран. Спасени са десетки декари борови насаждения. 
Причината за запалването е в развой на определяне. Към момента един противопожарен екип реализира дежурство на място. 
ДУМА напомня, че при започване на август пожар унищожи три декара пшеница и 12 декара сухи треви в радомирското село Негованци. 
От пожарната припомнят, че паленето на стърнища, сухи треви и шубраци е безусловно неразрешено. От Община Радомир през юли разгласиха осведомителна листовка, в която са посочени най-честите аргументи за пораждане на пожари и рекомендации за недопускането им.>
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР