Пожарът в автомобила обикновено се случва неочаквано и признаците за

...
Пожарът в автомобила обикновено се случва неочаквано и признаците за
Коментари Харесай

Как да разберете, че колата ви ще се запали

Пожарът в автомобила нормално се случва ненадейно и признаците за приближаването му не постоянно са явни. За това предизвести вицепрезидентът на Националния авто съюз Ян Хайтцер, който уточни и за какви знаци би трябвало да бъдат нащрек водачите, с цел да могат да избегнат подобен случай.

Основните признаци за възможен пожар са два – появяването на хомогенна миризма от пушек в салона, която се ускорява с течение на времето, както и мигането на таблото с показанията пред водача.

„ В колата влизат доста миризми, които се смесват между тях, само че в случай че непрекъснато се отделя такава (на дим), даже тя да едвам доловима, то това е причина да посетите сервиз за диагностика “, поучава специалистът.

През зимата началото на пожара нормално е мъчно да се дефинира, защото водачите постоянно бъркат дима от под капака с пара и конденз от топящия се сняг. Всъщност обаче окабеляването вече е почнало да се топи заради късо съединяване.

Освен това водачите може да си помислят, че мигащото табло се дължи на обстоятелството, че акумулаторът е отпаднал или клемите са нечисти. Но това е знак за проблем с окабеляването. Не можете да карате такава кола, тъй че е по-добре да изключите мотора и да изчакате машина, която да ви изтегли или натовари и закара в сервиз, написа automedia.

Автомобилният експерт добавя, че актуалните коли са направени от запалими материали, тъй че изгарят за 7-10 минути. И не е по силите на водач да ги загаси самичък с пожарогасителя, с който е оборудвано всяка транспортно средство.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР