Пожарът над село Югово в Родопите се разраства. Възникнало е

...
Пожарът над село Югово в Родопите се разраства. Възникнало е
Коментари Харесай

Има реална опасност за населените места в зоната на пожара в Родопите

Пожарът над село Югово в Родопите се разраства. Възникнало е и второ огнище, към което също са изпратени сили и хора. Според кмета на община Лъки, има действителна заплаха за обитаемоте места. В гасенето на огъня се включва и вертолет " Кугър ".

Пожарът е тъкмо над село Югово, само че от другата страна на Балкана. Горят повече от 100 декара борова гора. Според кмета на Лъки, преди години от там се е добивала борова смола, само че в този момент дърветата са изсъхнали, което разгаря пожара още повече.

Лошата вест е, че има второ огнище на пожара, който е в извънредно труднодостъпна околност. Рудодобивно дружество е предоставило цистерни за качване на вода в региона.

С сътрудника идваме да сменим сътрудниците, които са от нощес на пожара. Като виждаме съществено е ситуацията. Нашата информация до тук е, че се разраства пожарът. Горе има опънати противопожарни линии, които зареждат с вода. Току що отидоха един камион и цистерни. Правят се полуси с тупалки, с подръчни материали, с лопати, мотики и по този начин, сподели Лобен Мишев старши лесничей в ловно стопанство " Тракия ".

В момента пожарът се разраства караме вода, труднодостъпно е, няма вода. По черен път 10 км и до Югово имаме на асфалт още 11 км. Хеликоптерът до момента изисипа три пъти много мъчно и доста задимено. Сигурно наближава до селото, от другия край се вижда, че много покрай къщите се вижда се пушекът, сподели Емил Манолов доброволец.

От пожарната в Пловдив оповестиха, че най-вероятната причина за възобновяването на пожара е, че горящи дървета са паднали върху други дървета.

Екипи и лесничеи на мястото на пожара приканват към тях да се причислят още доброволци.

Репортер: Златка Далчева
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР