Пожарът над санданското село Петрово продължава да бушува. Пожарникарите цяла

...
Пожарът над санданското село Петрово продължава да бушува. Пожарникарите цяла
Коментари Харесай

Пожарът край Сандански продължава да бушува

Пожарът над санданското село Петрово продължава да бушува. Пожарникарите цяла нощ се пробват да овладеят огъня. Рано сутринта през днешния ден група горски чиновници още веднъж се качиха в планината, с цел да оказват помощ на огнеборците.

Вятърът в региона утихна, а температурите се намалиха. Очакванията са пожарът да бъде овладян. Няма заплаха за селото, в което хората са спокойни, не се приказва за евакуация.

Огнената буря в Югозападна България лиши живота на двама горски чиновници, които участваха в потушаването на пожара край Сандански.

Водоноски, предопределена за миенето на улиците в Пловдив, са били пренасочени към Старосел, където пламна борова гора. Пет големи камиона с вода са останали на пост покрай крайните къщи и боровата гора, откъдето пожарът потегли и захапа 6 къщи в селото. Причината е казусът с водата в селото, описаха поданици на селото. 

Няма потърпевши хора при гасенето на пожара, който избухна през вчерашния ден от сухи треви и шубраци, по-късно се трансферира в борова гора, а след това обхвана и къщите в селото. 

Горски пожар обхвана и Топлоелектрическа централа в Югозападна Турция, заяви в Twitter кметът на град Миляс, съобщи Ройтерс. Електроцентралата е изцяло евакуирана. По информация на турската телевизия СиЕнЕн-Тюрк от ТЕЦ-а Кемеркьой са изнесени всички взривоопасни и запалими субстанции.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР