Пожарът край Ветрен е локализиран, но не е изцяло изгасен,

...
Пожарът край Ветрен е локализиран, но не е изцяло изгасен,
Коментари Харесай

Борбата с огъня продължава: Пожарът край Ветрен е локализиран, засегнал е 3000 дка площ

" Пожарът край Ветрен е локализиран, само че не е напълно изгасен ", заяви за " Фокус " представителят на ОДМВР - Пазарджик Мирослав Стоянов. Общата засегна повърхност е към 3000 декара, от които 50 са горски фонд. Няма заплаха за обитаемоте места.

" През цялата нощ на място е имало дежурни екипи, а тази заран са дислоцирани голям брой огнеборци с няколко пожарни автомобила от Районните служби в Пазарджик, Белово, Септември, Пещера, както и пожарникари, които са пристигнали с джипове от Панагюрище и от Велинград, тъй че от цялата Област Пазарджик има екипи на място. Подпомогната е активността по гасене и от два екипа с два джипа на горското стопанство. Има и доброволци както от Ветрен, по този начин и от други обитаеми места, които са чули за случилото се и са пристигнали да оказват помощ. С помощта на огнеборци от Столичната пожарна, които са там от през вчерашния ден и с тежка техника от София, се направиха просеки. Най-важното беше, да се предотврати разрастването на пожара към единия фланг, който потегля към пресечена околност с гъста растителност. Към момента можем да кажем, че е локализиран, само че не напълно изгасен. На места понякога избухват огнища и това е и учредената цел на огнеборците на място - там, където видят, че още веднъж пуши или потегля да се разпалва - да отидат и да го загасят, " изясни Стоянов.  

Добрата вест е, че вятърът все още е спрял, а това не дава опция на пожара да се популяризира още веднъж или да се разгаря. През нощта е валяло и малко дъжд, не в задоволителни количества, с цел да потуши огъня, само че въпреки всичко е подкрепил по някакъв метод прекъсването и разрастването му. 

Екипите остават на място през целия ден, до момента в който пожарът не бъде изцяло сподавен и всички огнища не бъдат тотално загасени.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР