Пожарът край Казанлък пламна отново. По-рано той беше овладян. През

...
Пожарът край Казанлък пламна отново. По-рано той беше овладян. През
Коментари Харесай

Пожарът край Казанлък се разрази отново

Пожарът край Казанлък пламна още веднъж. По-рано той беше овладян. През цялата нощ е имало дежурни екипи, които да наблюдават за ново експлоадиране на огъня, оповестява Нова тв.

Във вторник се стигна до евакуация на хора, откакто десетки къщи във вилната зона бяха унищожени. Изгорели са над 60 декара борова гора. Най-критична беше обстановката с преодоляването на огъня на метри от бензиностанция и автокъщи. Пожарникарите съумяха да спрат пламъците безусловно на 10 метра от бензиностанцията. Най-голямата компликация при гасенето на пожара беше непрекъснато сменящият посоката си мощен вятър в региона.

„ Беше огромен смут. Не мога да го опиша. Бяхме обградени от огъня и се опитвахме да се спасим някак си ”, описа пред Нова тв Мая, която се е присъединила в гасенето на пламъците.

„ Наложи се през вчерашния ден да изведем четирима възрастни хора, които стояха във вилите си и не желаеха да напущат. Помогнаха ни доброволци и жители. Двама от възрастните настанихме в общински жилища, а другите двама се прибраха ”, сподели кметът на Казанлък Галина Стоянова.

„ В момента към пожара се разгарят местни огнища, които в границите на няколко часа ще бъдат загасени. След това ще бъде изработен оглед и ще бъдат конкретизирани аргументите за неговото пораждане ”, разяснява началникът на Пожарната в Казанлък.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР