Пожарът, който вилня над село Югово две седмици и половина,

...
Пожарът, който вилня над село Югово две седмици и половина,
Коментари Харесай

Добрата новина! Изгасиха пожара над Югово

Пожарът, който вилня над село Югово две седмици и половина, към този момент е дефинитивно погасен. Това сподели за " Марица " гл. контрольор Димитър Бришимов, шеф на бранш „ Пожарогасителна и избавителна активност “ към пловдивската пожарна.

" Пожарът е погасен, почнали сме поетапно евакуиране на сили и средства от там. Ще оставим дежурен екип от пожарната работа в Лъки, ще има и хора от горското.. За всеки случай ще оставим на хранилище и 12 тона вода, която да се употребява при нужда от загасяне на тлеещи единични дънери и други. Най-вероятно цистерните ще останат до зимата, тъй като в региона падат много мълнии. Вече паднаха 4 на брой ", изясни гл. инсп. Бришимов.

Той уточни, че дъждът също е имал своята роля за окончателното потушаване на пожара над Югово. " Тук валя относително малко, единствено 2 часа дребен дъжд, за разлика от ниските чисти, където беше съвсем проливен дъжд ", добави той.

Припомням, че пожарът породи на 12 август и бързо обхвана над 1000 дка повърхност. В потушаването му се включиха десетки пожарникари, военни, горски, доброволци и поданици на близки села.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР