Пожарът беше овладян около полунощ снощи. Като заради голямото горивно

...
Пожарът беше овладян около полунощ снощи. Като заради голямото горивно
Коментари Харесай

Няма обгазяване заради пожара в Бургас. Все още го потушават

" Пожарът беше овладян към среднощ нощес. Като поради огромното горивно натоварване - стифирани пластмаси и хартии, както виждате, гасенето продължава. В момента имаме дребни огнища и допускам, че гасенето ще продължи до обяд. ", съобщи Диян Стоянов, зам.-директор на пожарната работа в Бургас.

От късния следобяд мобилна станция на Регионална инспекция за опазване на околната среда следи положението на въздуха в индустриалната зона и в близкия кв. " Меден рудник ".

" Направени са измервания по 26 индикатора с мобилната станция на Регионална инспекция за опазване на околната среда. Завишение беше записано единствено по индикатор бензен и то в огнището на пожара. Всички останали стойности бяха в норма. Едновременно с измерванията, които бяха осъществени в три точки тук и в най-близката жилищна зона - кв. " Меден рудник ", следяхме и показанията и на автоматизираната станция. ", сподели Зинка Стойкова, шеф на Регионална инспекция за опазване на околната среда - Бургас.

Мобилната лаборатория на Регионална инспекция за опазване на околната среда остава на място до момента в който не завърши гасенето на пожара.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР