Пожар в мина за калиев карбонат в Урал. Руски спасителни

...
Пожар в мина за калиев карбонат в Урал. Руски спасителни
Коментари Харесай

Девет жертви на пожар в руска мина

Пожар в мина за калиев карбонат в Урал. Руски избавителни екипи откриха телата на девет строителни служащи. Жертвите се водеха изчезнали откакто бяха хванати в капан от гъст пушек в подземна секция в развой на създаване. На повърхността към този момент са извадени останките на всички починали.

 © Българска телеграфна агенция
Деветте тела бяха открити на дълбочина 360 м в мината Соликамск в Пермския край. При появяването на дима подземен са работили общо 17 души, осем от тях са съумели да излязат невредими.

Властите отхвърлиха версия за гърмеж и прецизираха, че са горели монтажна пяна и строителни боклуци. Загиналите са работили за външен реализатор.
Андрей Максимов- началник на строителна компания " УС-30 ": Работим със фамилиите на жертвите. Разбира се, ще покрием разноските по погребенията на нашите служащи.
Президентът Путин е разпоредил отпущането на оптималната помощ на роднините и изясняване аргументите за нещастието. Задържани са четирима представители на строителната компания. Разследва се вероятно нарушаване на ограниченията за сигурност.

Собственик на мината е съветската компания " Уралкалий " - един от най-големите производители на калиев карбонат в света. Тя има общо пет мини и седем преработвателни завода.

От години съветската минна индустрия е жертва на повреди. През август предходната година 8 души изчезнаха при наводняване в мина за диаманти в Сибир. Собственикът приключи издирването след избавителна интервенция, траяла три седмици.
 Осем миньори починаха в мина в Русия Осем миньори починаха в мина в Русия
Спасители са разкрили телата на осем души в мина в град Соликамск, на към 1500 километра североизточно от Москва, където се случи повреда нощес, съобщ...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР