Пожар унищожи цялото имущество на семейство Стойчеви в банското село

...
Пожар унищожи цялото имущество на семейство Стойчеви в банското село
Коментари Харесай

Пожар остави семейство само с дрехите на гърба

Пожар унищожи цялото имущество на семейство Стойчеви в банското село Вълчан дол. Изгорели са изцяло къща, три селскостопански здания и теле, написа " Марица ".

Пламъците запалили към 5 часа сутринта първо плевня, след което се трансферирали на други три селскостопански постройки и запалили къщата.

Унищожена е цялата къща, дружно с покъщнината и три селскостопански постройки, с обща повърхност към 468 кв. м, към 280 кв. м покривна структура, едно теле, един звук фураж, към 30 куб. м дърва за огрев и домашно имущество, оповестиха от полицията. 

" Имотът е на Христо и Ивет Стойчеви, които след пожара са останали единствено с облеклата на гърба си. Има къде да се настанят краткотрайно ", сподели кметът на Вълчан Дол Едита Текьова. Кметицата стартира дарителска акция за събиране на средства за възобновяване на къщата и подкрепяне на фамилията преди зимата.

" Ще събираме пари и пакетирани храни, откакто координирам със фамилията и общината ще обявим по какъв начин ще се събират даренията ", посочи Текьова.
" Пожарът е тръгнал от плевнята, не е ясна повода, имаме съмнение, че може да е от късо съединяване, защото е имало електричество в постройката, само че следствието би трябвало да обясни това ", сподели шефът на Регионалната дирекция " Пожарна сигурност и отбрана на популацията " - Смолян Симеон Цървуланов. 
Огнеборците избавили четири здания в непосредствена непосредственост до горящия парцел, към 80 дка смесена гора и 12 животни. В гасенето са взели участие 20 поданици на селото и четирима чиновници на ДГС - с. Славейно, екипи на пожарната от Баните и Смолян. 

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР