Пожар, който се разпространява бързо на юг от езерото Тахо

...
Пожар, който се разпространява бързо на юг от езерото Тахо
Коментари Харесай

Пожари в Калифорния засеганаха магистрала и наложиха евакуация

Пожар, който се популяризира бързо на юг от езерото Тахо в Калифорния в западната част на Съединени американски щати, прекъсна трафика по автомагистралата, заради което бяха издадени заповеди за евакуация на популацията и днешното съревнование с колела през Сиера Невада беше отсрочено.

Пожарът, наименуван " Тамарак ", породен от гръмотевица на 4 юли, се е разпрострял на 82 квадратни километра и към момента се популяризира към националния парк Хумболт-Тоиджабе. Огънят заплашва и град Маркълвил покрай границата сред Калифорния и Невада, а минимум три здания са унищожени по пътя му, оповестиха локалните управляващи.

Известие, оповестено на локален уеб страница, гласи, че няколко общности в региона към този момент са евакуирани и че на водачите е подредено да не се движат в региона.

Големи пожари в южната част на Орегон също не престават да се разпалват заради изсъхнал въздух и мощен вятър, оповестиха метеоролозите.

Огънят е унищожил 67 домове и 117 други обекта в един регион в петък, а управляващите към момента нямат дефинитивни данни за вредите и загубите в прилежащия регион, където огънят се популяризира с до шест километра всеки ден.

Около 2000 души са евакуирани и към 5000 здания са застрашени, в това число частни домове и други по-малки здания в селски регион на север от границата с Калифорния, удостовери представителят на пожарната работа Холи Крейк
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР