Пожар е избухнал тази сутрин в петролната рафинерия Сизран в

...
Пожар е избухнал тази сутрин в петролната рафинерия Сизран в
Коментари Харесай

Експлозии и пожари в руски рафинерии в Самарска област

Пожар е избухнал тази заран в петролната рафинерия " Сизран " в съветската Самарска област. Това заяви Telegram каналът Baza, съгласно който дрон е атакувал територията на рафинерията в града.
 
" Атаката се е случила в 6 часа сутринта. Първият дрон е блъснал територията ан нефтопреработващия цех в Сизран. Избухнал е пожар. В момента площта на пожара е 500 кв. метра ", оповестиха от канала. 
 

 
Според изданието по същото време няколко други дрона са атакували рафинерията в Новокуйбишевск, където също е избухнал пожар. Информацията удостоверява и РБК-Украйна.

От началото на седмицата минимум три огромни съветски рафинерии са били атакувани от дронове. В сряда сутринта беше атакувана рафинерията в Рязан, която създава 17,1 млн. тона нефт годишно и е един от главните снабдители на горива за съветските райони наоколо до Москва.
 
През деня три безпилотни самолета удариха и Новошахтинската рафинерия за нефтопродукти в Ростовска област, вследствие на което компанията прекрати работа. Във вторник удар с дрон повреди и рафинерията, благосъстоятелност на " Лукойл ", в град Кстово край Нижни Новгород.
 
На трите рафинерии се падат към 12 % от потенциала за преправка на петрол в Русия, пресметна Bloomberg. Източник от службите за сигурност съобщи пред украинската работа на Би Би Си, че Украйна употребява сходни офанзиви, с цел да осъществя " в детайли изчислена тактика за понижаване на икономическия капацитет на Русия ".
 
" Нашата задача е да лишим врага от запаси и да понижим потока от пари и гориво от нефт, които Русия насочва непосредствено към война, с цел да убива нашите жители ", сподели източникът. Официално Киев не е поел отговорност за нападенията против заводите.
 
 
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР