Пожар е избухнал на борда на единствения руски самолетоносач Адмирал

...
Пожар е избухнал на борда на единствения руски самолетоносач Адмирал
Коментари Харесай

Пожар избухна на борда на единствения руски самолетоносач Адмирал Кузнецов

Пожар е избухнал на борда на единствения съветски самолетоносач " Адмирал Кузнецов ", който от 5 години е в ремонт. 

По време на ремонт на самолетоносача " Адмирал Кузнецов " е възникнал пожар, заяви за РИА Новости ръководителят на Обединената корабостроителна корпорация (ОСК) Алексей Рахманов.

" Пожарът е сподавен. Всички противопожарни системи са работили вярно. Няма вреди и потърпевши ", сподели той.

Единственият съветски самолетоносач " Адмирал Кузнецов " е в ремонт от 2017 година През октомври 2018 година при стартирането на кораба на вода се случи случай: плаващият док PD-50 ненадейно потъна под вода, вследствие на което кран падна върху самолетоносача и повреди част от палубата.

Тогава " Адмирал Кузнецов " е трансфериран в 35-та корабостроителница в Мурманск. Там на 12.12.2019 година пак възникна пожар - искра от заваряване е попаднала в трюмното помещение с разлято гориво. Тогава починаха двама души, повече от дузина бяха ранени.

Освен това Общо събрание на колегиите се наложи да приключи контракт с компания, която изграждаше нов изсъхнал док в цех в Мурманск. Работата вървеше 10 пъти по-бавно, в сравнение с беше записано в контракта, а изпълнителят не съумя да регистрира предплатено заплащане от 2,6 милиарда рубли. Сега самолетоносачът към момента е в 35-ия цех. През лятото Рахманов сподели, че корабът ще се върне във флота през първото тримесечие на 2024 г.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР