“Поискахме оставката на вътрешния служебен министър Иван Демерджиев, който носи

...
“Поискахме оставката на вътрешния служебен министър Иван Демерджиев, който носи
Коментари Харесай

ГЕРБ и БСП поискаха оставки в МВР, ПП, ДПС и „Възраждане” – не

“Поискахме оставката на вътрешния длъжностен министър Иван Демерджиев, който носи политическата отговорност и тази на основния секретар на Министерство на вътрешните работи, който носи оперативната отговорност ”. Това съобщи Даниел Митов от ГЕРБ в Народното събрание във връзка починалия служител на реда край Елхово, съобщи кореспондент на БГНЕС

“Липсва съгласуваност сред българското държавно управление и Република Турция и Гърция явно, а това до преди години не можеше да се види. Откакто пристигнаха Политическа партия и служебните държавни управления на Радев, започнаха проблемите с мигрантски напън и проблемите с защитата на границата ”, разяснява още Митов. Той посочи, че има и пик в трафика на опиати, само че не е ясно какви ограничения се подхващат в тази посока. “Време е да има постоянен кабинет, от предходната година приказваме, че има проблем с защитата по границите, Бойко Рашков до момента в който беше вътрешен министър се занимаваше с всичко друго, само че не и с този проблем ”, акцентира още Митов.

Атанас Атанасов пък от Демократична България разяснява, че проблемите с мигрантския поток се натрупват с годините. “За тази ограда бяха изхарчени 200 млн. Тези отрицателни последствия не са вследствие от работата на Демерджиев, те са от времето на ГЕРБ, тъй че Борисов да не бяга от отговорност ”, акцентира още Атанасов.

“Проблемите с мигрантския поток са от времето на ГЕРБ, а в този момент служебното държавно управление утежнява този проблем, тъй като се възстановяват остарели практики. От както са на власт служебните кабинети, към този момент имаме два трагични случая ”, съобщи Иван Иванов от Българска социалистическа партия в отговор на въпрос на БГНЕС.

Иванов посочи, че Демерджиев не се е справил сполучливо с контрола по границата, с трафика на опиати, само че и с контрола по провеждането на почтени и транспарантни избори, защото е имало голям брой изборни измами. “Трагичният случай на границата с Турция уронва името на Министерство на вътрешните работи и Демерджиев би трябвало да подаде оставка. Ако той не го направи, е редно Президентът да я изиска ”, разяснява още Иванов.

Трябва да решаваме проблемите, а не да се фокусираме върху един човек, който от няколко месеца е на власт. Трябва да се укрепи в действителност оградата по границата, хората би трябвало да се снабдят с цялостна екипировка, със снаряжения, разяснява и съпредседателят на " Продължаваме промяната " Кирил Петков.

По време на нашето държавно управление Министерството на защитата даде до 500 индивида да оказват помощ на гранична полиция, сега би трябвало да се мисли по какъв начин да се по-добри защитата по границата, всичко останало са политически говорения, разяснява още Петков.

Каква виновност има министърът с съответния случай? Доколкото съм осведомен става дума за тежко престъпно действие. Не бъркайте министъра с един различен министър, чиято детска фантазия очевидно беше да бъде полицай, сподели в коридорите на Народното събрание водачът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ.

Мисля, че са арестувани нарушителите, и би трябвало да се извършат съответните дейности от способените органи. Министърът на Министерство на вътрешните работи не е служител на реда, видяхме какво направи един някогашен министър с милиционерските си настройки. Деянието е тежко престъпно, по тази причина нарушителите би трябвало да си носят отговорността. Министърът каква виновност има в тази ситуация, попита още водачът на Движение за права и свободи.

Политическият ми коментар е следния: един длъжностен кабинет е непрекъснато в оставка от Указа на президента за назначението му, до момента в който си тръгнат, те все са си в оставка. Служебният кабинет се назначава за един избран интервал от време с първа генерална задача да създаде едни почтени избори. Всички други действия са му на втори проект. Но това не значи, че министрите в подобен кабинет не са министри. Те си правят работата. Пропуските на границата, незаконните мигранти - не знам по какъв начин са се трансформирали тези картини през последните два месеца, и каква лична виновност носи всеки от министрите. Доколкото следя аз, картината не е по-различна от последната 1 година, само че трендовете отиват на по-лошо. Най-вероятно има пропуски, само че би трябвало да намерим кой носи съответната оставка. Убеден съм, че и министрите би трябвало да подават оставки, само че би трябвало да има съответни причини за това. В съответния случай малко се прекалява, добави Карадайъ.

Според водача на " Възраждане " Костадин Костадинов оставката на Демерджиев няма да реши казуса.

Безспорно е, че на българо-турската граница се случват страшни беззакония. Оградата стопира само да не минават диви животни от България в Турция и назад, сподели той.

Костадинов бе безапелационен, че неговата групировка няма да желае оставката на служебния министър на вътрешните работи поради случая от понеделник, при който български граничен служител на реда бе погубен, само че желае следствие на тези, които построиха този стобор – плет по границата, сподели Костадинов и добави: изработен от ГЕРБ и техните тогавашни патриотични съдружни сътрудници. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР