Поход до пещерата Махарата организира тази събота. Това е уникален

...
Поход до пещерата Махарата организира тази събота. Това е уникален
Коментари Харесай

Организират два похода в Странджа през почивните дни





Поход до пещерата Махарата провежда тази събота. Това е неповторим естествен феномен, който няма собствен аналог в района, заяви Владимир Димитров от организацията:

„ Това е в действителност доста забавно място! Природно обучение е съвсем до самата граница с Турция, доста покрай река Резовска. До него се стига мъчно, тъй като е в гранична зона и би трябвало позволение от гранична полиция. До там ще вървим и през месец май, това е един от обичаните ни направления, изключително когато цъфне странджанската зеленика. “

П оходът ще се организира на 23 април, като сборния пункт е от центъра на село Бродилово. Общото разстояние, което се изминава е 9 км. За да се включите би трябвало авансово записване.

И още един поход, който ще се организира в понеделник, / 25 април/ от село Варвара до град Ахтопол. Маршрутът минава по гръбнака на тогавашния вулкан Папия и е с обща дължина 15 км. Ще бъдат посетени параклисите " Св. Богородица " край Варвара и " Св. Константин и Елена " край Ахтопол. Ще се премине през най-източното находище на странджанска зеленика, която към този момент е цъфнала. А финалните 6 км е втурване по трасето на 180-километровия маршрут ТурСтранджа, започващ от гр. Елхово и завършващ на пристанището в Ахтопол.
повече може да чуете в звуковия файл:
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР