"Похарчих 7 трилиона долара и вие дължите нещо в замяна

...
"Похарчих 7 трилиона долара и вие дължите нещо в замяна
Коментари Харесай

Тръмп: Похарчих $7 трилиона. И вие дължите нещо

"Похарчих 7 трилиона $ и вие дължите нещо в подмяна на това ", написал президентът Доналд Тръмп в писмо до съдружниците на Съединени американски щати в Персийския залив. Части от наличието бяха разгласени обществено от иранския нравствен лидер аятолах Хаменей, оповестява Би Би Си.

Вестниците "Ню Йорк таймс " и "Вашингтон пост " удостоверили, че американският държавен глава е пратил две писма до съдружниците си в Близкия изток. Остава мистерия по какъв начин поверителна персонална преписка на Доналд Тръмп е попаднала в ръцете на иранския водач. Той твърди, че разполага с цялостния текст на писмата. И заяви в Туитър:

"Преди няколко дни Тръмп написа писмо до съдружниците от Персийския залив, което ни стана известно. Той написа: "Аз похарчих 7 трилиона $ и вие дължите нещо в подмяна. " Явно Съединени американски щати желаят да имат унижените плебеи ".

"Ню Йорк таймс " удостовери, че знае за писмата, в който Тръмп е написал, че Съединени американски щати са изхарчили доста пари за Близкия изток и е време страните от Залива да подхващат ограничения за противопоставяне на Иран. "Вашингтон пост " също споделя, базирайки се на собствен източник в Белия дом, за изпратени две писма от Тръмп до съдружниците в Близкия изток. Според изданието президентът е изискал бързи и дейни дейности против Сирия, както и разрешаване на спора сред Катар и Саудитска Арабия.

Хаменей пусна обявата в Туитър единствено ден откакто Тръмп отдръпна Съединени американски щати от нуклеарната договорка с Иран. Най-преданите съдружници на Съединени американски щати в Близкия изток са Саудитска Арабия, Обединените арабски емирства и Израел. Всички те са гневни критици на подписаното през 2015 година от Барак Обама съглашение с Техеран, заяви Club Z.

Белият дом публично не е удостоверил съществуването и изпращането на сходни писма. От Съвета по национална сигурност единствено сбито оповестиха, че не могат да разясняват кореспонденцията на президента. Според "Вашингтон пост " Саудитска Арабия е дала отговор с мек звук на писмото на Тръмп.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР