Погром беше извършен в събота в офис на неправителствени организации,

...
Погром беше извършен в събота в офис на неправителствени организации,
Коментари Харесай

Активисти от атакувания ЛГБТ център: Това не е първият подобен инцидент

Погром беше осъществен в събота в офис на неправителствени организации, която съставлява хората с друга полова ориентировка. Има потърпевша жена. По думите на деятелите от центъра това не е първият подобен случай.

Помещението се употребява от фондация „ Билитис ", която е един от уредниците на „ София прайд “

„ Имахме събитие през вчерашния ден, оповестено обществено в 17:00 ч. Към 17:30 ч., до момента в който течеше събитието, се почука на вратата и едно момиче отиде да отвори, аз отидох да видя кой идва, през това време те нахлуха – десетина души. Боян Расате беше пръв. Аз почнах да викам: „ Не “. Той сподели: „ Няма „ не “ и ме удари в лицето. След това се разпръснаха по стаите и потрошиха всичко “, описа Глория Филипова, планов управител във фондация „ Билитис ".

„ В рамките на две минути потрошиха всичко. Накрая остана Боян Расате и още един човек. Аз има споделих, че са си свършили работата и могат да си тръгнат, а той отвърна, че още не е приключил и извади нож и наряза гумите на един скутер, който беше тук. Не употребява ножа против нас, само че имаше оръжие “, добави Глория.

Боян Расате е водач на БНС и сега е претендент за президент.

По думите на информационния управител на фондация „ Билитис " Мануела Попова това не е първият случай, който организацията има с БНС. Доста постоянно преди вратата на центъра е била облепяна със стикери на организацията, само че „ по-далеч от вратата не са стигали “.

Според нея тези произшествия съответстват и преди, и в този момент са съвпадали с изборни акции. Като евентуална причина за нападението Попова уточни неотдавна подадена петиция от нейната организация против закононарушенията, ориентирани към хора с друга полова ориентировка.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР