Погрижили сме се за онова, което е най-важно, каза социалният

...
Погрижили сме се за онова, което е най-важно, каза социалният
Коментари Харесай

Сачева: Мярката 60/40 работи, за 13 дни запазените работни места са 72 хил.

Погрижили сме се за това, което е най-важно, сподели общественият министър

Мярката 60/40 работи, единствено за 13 дни 72 хиляди души са съумели да запазят своите работни места, тъй като работодателите са кандидатствали по схемата. Това съобщи общественият министър Деница Сачева пред NOVA. За месец новите безработни са били 82 хиляди, само че за същия интервал 15 хиляди са съумели да си намерят работа.

„ Смятам, че сме се погрижили за това, което е най-важно. На първо място за живота и здравето. На второ – за храната на най-бедните, които се нуждаят от грижа. Обхванали сме възрастните и хората с увреждания. Не на последно място се грижим и за работата, и приходите ”, разяснява тя.

„ Осигуряваме всичко, което се изисква от нас с забележителен финансов запас и с денонощна работа на сътрудниците на терени, с цел да преодолеем първия миг на най-тежката рецесия ”, добави общественият министър.
Според нея упреците, че парите се дават за това хората да си стоят у дома са неоснователни. „ Едно от изискванията е чиновниците да бъдат в ненапълно работно време. То се открива поради незадоволителните благоприятни условия за работа, само че и поради това, че част от бизнеса е спрял със заповед на държавен орган ”, добави общественият министър.

Сачева уточни, че страната компенсира едно неблагополучие, което не е по виновност нито на работодателите, нито на служащите. „ Затова изплащаме 60% от възнаграждението плюс осигуровките. Работодателят би трябвало да заплати единствено онази част, за която служителят в действителност работи ”, изясни тя.

Социалният министър съобщи, че се работи по спомагателна мярка в размер на към 150 млн. лв. за покриване на 40% от минималната работна заплата и осигуровките към нея за секторите, които са най-засегнати от рецесията. /tribune.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР