Погрешно е да се мисли, че само месните продукти, рибата

...
Погрешно е да се мисли, че само месните продукти, рибата
Коментари Харесай

Как да мариноваме зеленчуци

Погрешно е да се мисли, че единствено месните артикули, рибата и морските деликатеси могат да се мариноват. Голяма част от зеленчуците подлежат също на мариноване. Може това да не важи за зелените салати да вземем за пример, само че зеленчуци като гъби, моркови и тиквички умерено могат да бъдат мариновани, като по този метод ще обогатят усетите си.

Мариноването на зеленчуци също така се оказва доста практично и във връзка с удължение годността на зеленчуците. Човек просто би трябвало да знае какви подправки и какви маринати да употребява. Ето няколко разновидността:

Мариновани гъби, тиквички, моркови, домати, лук и други

Необходими артикули: 5 с. л. зехтин, 1 с. л. лимонен сок, 1 с. л. риган, 1 с. л. босилек, 1 с. л. чесън на прахуляк, черен пипер и сол на вкус

 Моркови

Начин на подготвяне: Всички артикули се смесват в купа и се разбъркват добре в хаванче. Зеленчуците, които сте избрали да мариновате, се поливат с по този начин получената примес и се оставят да престоят към 15 мин. После могат да бъдат употребявани печени на фурна, на скара, изпържени или задушени.

Мариновани моркови

Необходими артикули: 1 кг моркови, 25 г сол, 50 г захар, 200 мл оцет, 10 зърна черен пипер, 20 скилидки чесън

Начин на подготвяне: Всички подправки без морковите се смесват и дружно с малко вода се поставят да кипнат. След като сместа изстине, с нея се поливат морковите и се оставя за към 20 минути да попиват подправките в тях. След това се отцеждат и могат да бъдат употребявани както в прясно положение, по този начин и след термична обработка.

Мариноване на гъби за консервиране

 Гъби

Необходими артикули: 1 кг гъби, 1 с. л. винен оцет, 30 г сол, 150 мл ябълков оцет, 2 дафинови листа, 15 зърна черен пипер, 4 зърна бахар, 2 карамфилчета, 15 г захар, вода

Начин на подготвяне: Измитите гъби се поставят във вряща вода дружно с 15 година сол и виненият оцет, с цел да се бланшират. Отцеждат се и се подреждат в буркани. Отделно се подготвя марината от всички останали артикули дружно с 1 л вода. Тя се поставя да ври и откакто всичко е омекнало, с нея се заливат бурканите с гъбите. Запечатват се с капачки и се стерилизират 90 минути.

Опитайте още: Предястие от мариновани зеленчуци, Салата с мариновани зеленчуци, Мариновани зеленчуци на грил, Мариновани зеленчуци на скара, Мариновани пържени патладжани

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР