Погребения, кремации, поставяне на надгробни плочи и всякакъв вид погребални

...
Погребения, кремации, поставяне на надгробни плочи и всякакъв вид погребални
Коментари Харесай

Решено: Погребения и надгробни плочи ще се контролират от Общинския съвет

Погребения, кремации, слагане на надгробни плочи и всевъзможен тип погребални действия ще се правят по ред и условия на общинските препоръки. Това взеха решение депутатите дефинитивно на второ четене с проби в Закона за устройство на територията.
Общинският съвет във всеки град ще приема разпоредба, с която се дефинира реда в гробищните паркове, както и условията към траурните организации и компаниите, които се занимават с погребални, строително-монтажни и каменоделски услуги. Целта е да се пресечен злоупотреби и нарушавания, както и да се понижат кражбите и вандализма по гробовете.
„ Това безвластие, което се случва в гробищните паркове, не е морално и към опечалените и умрелите. Целта ни е общините да могат да се базират на законов текст и да създадат регулация, с цел да може в действителност гробищните паркове да са места, където хората да почиват неподвижен, а не да се вихри всевъзможни нерегламентирани действия и аморално държание към опечалениет “, сподели Юлиан Ангелов от Вътрешна македонска революционна организация, който е и вносител на закона, представен от 24 часа.
Решението не откри поддръжка от левицата. Манол Генов изиска отпадане на точката още при започване на съвещанието. „ Това ще сътвори извънредно огромни компликации на компании, които се занимават с този бизнес. Това ще е едно красноречиво пиронче за лобизъм в българското законодателство “, сподели той от трибуната. Съпартиецът му Никола Динков пък означи, че траурната активност е разпокъсана и нерегламентирана и се нуждае от обособен закон. „ Има проблеми в доста общини и решението е да избързаме с този закон за траурната активност “, сподели Динков.
" Този законопроект на Вътрешна македонска революционна организация направи по този начин, че катафалките наобиколиха Народно събрание. За първи път в никакъв случай не се беше случвало и си отидоха и може би отново ще дойдат ", подсети пък депутатът от " Атака " Павел Шопов, който уточни, че приемането на закона е жест на ГЕРБ към съдружните сътрудници.
В началото на март тази година имаше протестни шествия на катафалки в центъра на София. От погребалните организации излязоха на митинг.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР