Погледите на целия футболен свят са вперени в Русия. И

...
Погледите на целия футболен свят са вперени в Русия. И
Коментари Харесай

Олтари, икони, спомени - какво крият футболистите в съблекалните

Погледите на целия футболен свят са вперени в Русия. И до момента в който международното състезание към този момент набира скорост, то съблекалните на тимовете остават неприкосновени и... свещени.

Мачовете се предават онлайн във всички краища на планетата. Камерите на стадионите в никакъв случай не са били толкоз доста. Феновете следват любимците си на всички места, а единственото място, в което звездите могат да се скрият от любопитните погледи, е съблекалнята.

Тя е място за подготовка, за търсене на ентусиазъм, за справяне със загубата и за празнуване на успеха.

По природа футболистите са суеверни. Те имат специфични ритуали и талисмани, които са неизменима част от тяхната игра. Световното състезание е най-голямата сцена, по тази причина играчите употребяват точно съблекалните -последните си убежища преди да излязат на терена, с цел да реализиран нравствен мир.

Германският нападател Томас Мюлер , да вземем за пример, играе с кори в чест на някогашния си съотборник в националния тим Лукас Подолски.
Аржентина взе единствено точка на Исландия, Меси изпусна дузпа (ГАЛЕРИЯ) Храбрите "викинги " сервираха изненада и на Мондиал 2018
В съблекалнята на стадион " Спартак " аржентинците бяха поставили олтар с религиозни артефакти, които да им дадат сили преди мача с Исландия . Срещата обаче приключи единствено 1:1.

Отборът на Перу също е мощно набожен. Преди мача против Дания , играчите опитваха да почерпят сили от икони. Но даже Исус Христос не им оказа помощ да победят скандинавците.

А някои футболисти избират фамилните полезности.

Луис Суарес държи в съблекалнята фотография в рамка на семейство си. Има и обръщение: " Винаги сме с теб, обичаме те! ".

Капитанът на Бразилия - Марсело , дебютантите с Панама - Харолд Къмингс и Анибал Годой пък са заложи на защитни кори, от които греят персонални, фамилни мемоари.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР