Поети са ангажименти за поставяне на допълнително необходимите пътни знаци

...
Поети са ангажименти за поставяне на допълнително необходимите пътни знаци
Коментари Харесай

По предложение на Свилен Трифонов от ПП-ДБ, държавата предприема мерки за ограничаване на катастрофите по пътя Плевен - Ловеч

Поети са задължения за слагане на в допълнение нужните пътни знаци и звукова маркировка по пътя Плевен - Ловеч. Това излиза наяве след среща на народния представител от “Продължаваме смяната - Демократична България ” Свилен Трифонов с министъра на районното развиване и благоустройството Андрей Цеков по отношение на високата централизация на пътнотранспортни катастрофи по пътя Плевен - Ловеч.

Като съществени аргументи за случаите на този път Свилен Трифонов уточни неналичието на дисциплинираност при водачите, занижения надзор на органите на Министерство на вътрешните работи, както и спецификите на пътя, които покачват предпоставките за чести ПТП-та.

Депутатът от ПП-ДБ предложи няколко решения за попречване на честите произшествия на пътя-убиец - след съгласуваност с Министерство на вътрешните работи, да се увеличи броят на предупредителните знаци за път с висока централизация на ПТП, полагане на звукова маркировка и слагане на ограничаващи колчета в избран периметър, които да попречват рискови изпреварвания и нахлуване на автомобила в насрещната лента за придвижване.

“Голямата част от ПТП-тата са при изпреварване и в случай че бъдат положени такива колчета, съм уверен, че в границите на 1 година ние ще понижим сериозен % от случаите на тези катастрофи. За задачата обаче би трябвало неотложно да се подхващат ограничения в тази посока, тъй като на този път няма месец без злополука ”, безапелационен е Трифонов.

“Докато бъде издигнат обходен път на Плевен, това е маршрутът, през който ще минава трафикът за автомагистралата, което значи, че там ПТП-тата няма да се на ежемесечна или ежеседмична база, а на всекидневна ”, добави още Трифонов.

Трифонов изиска информация от Министерство на регионалното развитие за всички планувани поправки на пътната мрежа в област Плевен, поверена за поддръжка на АПИ до края на 2023 и 2024 година Той уточни и нуждата от изкуствени неравности в центъра на село Рупци на път от републиканската пътна мрежа, за който към този момент има утвърден план.

Трифонов и Цеков разискаха още строителството на Лот-1,2 и 3 на Автомагистрала “Хемус ”, планът за обходен път на Плевен, който да облекчи трафика, преминаващ през центъра на града, както и неприятното положения на сектора от пътя за София Е-83 Луковит - Долни Дъбник.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР