Поетесата Мария Гетова ще представи дебютната си стихосбирка във Варна

...
Поетесата Мария Гетова ще представи дебютната си стихосбирка във Варна
Коментари Харесай

Поетесата Мария Гетова представя дебютната си стихосбирка „Полуразпад“ във Варна

Поетесата Мария Гетова ще показа дебютната си стихосбирка във Варна този петък, 24 ноември, от 18 ч. в „ Аморфа “ – пространство за просвета и образование. „ Полуразпад “ (изд. „ Скрибенс “, 2023) получи номинация в категория „ Дебют “ на литературните награди „ Перото “ 2023 година и бързо завоюва читателите и критиците с достоверния си жанр.

Мария Гетова, културолог по обучение, е разгласила лирика и прозаичност в разнообразни електронни списания. Носител е на втора премия на Националния конкурс за лирика „ Веселин Ханчев “ за 2022 година Силният дебют на поетичната сцена и опита като културен управител завоюваха на Мария място и в резидентната стратегия „ Собствена стая “ на Младежка фондация „ Аморфа “.

От 18 до 25 ноември 2023 година поетесата гостува във Варна за литературни работилници и срещи с възпитаници. 70 младежи от Средно учебно заведение за филантропични науки и изкуства „ Константин Преславски “ и Математическа гимназия „ Д-р Петър Берон “ към този момент се срещнаха с авторката, а главният фокус на нейните сесии беше „ Писането като споделено прекарване “.

На 24 ноември от 18:00 ч. Мария Гетова ще показа дебютната си стихосбирка „ Полуразпад “ в отворена среща-разговор, в която ще показа повече за трудностите пред младите писатели. Специално внимание ще бъде отделено и на процеса на книгоиздаване – подготовка на текстовете за издание, избор на редактор и илюстратор. Модератор на полемиката ще бъде варненската поетеса Преслава Виденова, писател-домакин в програмата „ Собствена стая “ и създател на „ Постоянна експозиция “ (изд. „ Жанет 45 “, 2021). Разговорът с двете поетеси ще прелее в отриване на изложбата „ Собствена стая – пресечни точки “ с работи на младежите, взели присъединяване в работилниците с Мария Гетова.

Всички събития са с вход свободен в пространството за просвета и образование „ Аморфа “ на адрес ул. „ Драган Цанков “ № 10, вход от ул. „ Шейново “, до Адвокатска градинка.

„ Собствена стая “ – литературният свят на младежите е поредност литературни резиденции с работилници по креативно писане с писателите Александър Христов (Велико Търново), Антония Апостолова (Бургас), Иван Димитров (София) и Мария Гетова (Русе).
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР