Поет, писател, известен с безкомпромисния си, циничен и стряскащ език.

...
Поет, писател, известен с безкомпромисния си, циничен и стряскащ език.
Коментари Харесай

Шок и вдъхновение – Чарлз Буковски в цитати

Поет, публицист, прочут с безкомпромисния си, безсрамен и стряскащ език. Никога не пишел за неща, за които е прелестно да се чете. Текстовете му са цялостни с горчилка и перверзия.

За него споделят, че пиел повече от нужното, имал повече любовници, в сравнение с се считало за обичайно.

Животът му въодушевява няколко книги и става мотив за безчет злословия.

И дано точно поради това, което Буковски е бил, е и ще остане, се вслушаме в думите му...

Буковски в чист тип! Поводът е 29 години, откогато огромният създател ни напусна.

- Намери това, което обичаш, и го остави да те убие.

- Някои хора в никакъв случай не полудяват - те имат извънредно отегчителен живот.

- По-добре е да правиш и най-скучните неща със жанр, вместо да се занимаваш с забавни неща без жанр.



- Нося гибелта в левия си джоб. Понякога я изваждам и й приказвам: „ Здравей, блага, по какъв начин си? Кога ще дойдеш за мен? Ще бъда подготвен.

- Големият проблем на този свят е, че умните хора постоянно са цялостни със подозрения.

 - Хората без морал постоянно се смятаха за по-свободни, само че най-често просто бяха лишени от способността да усещат и да обичат. Така прегръщаха свободния секс. Мъртви, които чукат други мъртви. В тяхната игра нямаше риск или комизъм – бяха трупове, които чукат други трупове.

 - Точно това е казусът с пиенето. Ако се случи нещо неприятно, пиеш, с цел да забравиш; в случай че се случи нещо хубаво, пиеш, с цел да го отпразнуваш; а в случай че нищо не се случва, пиеш, с цел да се случи нещо.

 - Почти всеки се ражда талант, а умира глупак.

 - На дамите в никакъв случай не им би трябвало здравомислие, единственото, което желаят, е да си отмъстят прочувствено на някого, за който им пука прекомерно доста.

 - Разликата сред демокрацията и диктатурата е, че при демокрацията гласуваш първо и по-късно получаваш заповеди, до момента в който при диктатурата не си губиш времето с гласоподаване. 

 - Болници, затвори и бардаци – това са университетите на живота. Аз имам няколко висши образования. Заслужавам малко почитание.

 - Любовта се устоя, само че единствено в случай че можеш да се оправиш с психическото напрежение. Когато си влюбен, все едно се опитваш да носиш на тил цялостна кофа с лайна, до момента в който прекосяваш пълноводна река от пикня.

 - Лудите и пияниците са последните светци на тази ера.

 - На множеството така наречен смели хора им липсва въображение. Сякаш те не могат да вдървен какво би се случило, в случай че нещо се обърка. Истински смелите превъзмогват своето въображение и вършат това, което би трябвало. 



Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР