Подземните богатства са ресурс, който трябва да се използва в

...
Подземните богатства са ресурс, който трябва да се използва в
Коментари Харесай

Радев аргументира наложеното вето в Закона за подземните богатства

Подземните благосъстояния са запас, който би трябвало да се употребява в публичен интерес и с грижа за околната среда. Затова през днешния ден постанових несъгласие върху част от измененията в Закона за подземните благосъстояния, написа президентът Румен Радев в персоналната си страница във Facebook.
Според него
Разширените права на концесионера за действия отвън очертанията на находището и за интервенция в околната среда и ландшафта основават риск за живота и здравето на хората . Освен това не са показани претекстове за аргументите, които постановат приемането на тези промени, споделя още президента.
Допускането на опцията срокът на концесията да бъде удължаван по искане на концесионера не е публично целесъобразно и не предотвратява корист с монополно състояние.
Законът би трябвало да подсигурява идентични условия за всички, без да основава неоправдани преимущества. А главната грижа би трябвало да бъде ориентирана към виновното потребление на държавното имущество, с мисъл за идните генерации, споделя президентът Радев.
Според него с новите текстове рискът от настъпването на неподходящи условия се трансферира напълно на страната, без да се държи сметка, че те могат да се дължат и на активността на претендентите за приемане на концесия.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР