Подводницата Великий Новгород на Черноморския флот на Русия извърши изстрелване

...
Подводницата Великий Новгород на Черноморския флот на Русия извърши изстрелване
Коментари Харесай

Операция "Възмездие-2" : Подводницата "Великий Новгород" удари с крилати ракети джихадистите, които стреляха по руски бойци в Сирия

Подводницата " Великий Новгород " на Черноморския флот на Русия извърши изстрелване на крилати ракети по обекти на терористите от Ислямска страна в Сирия.

Изстрелването е било осъществено през днешния ден под водата в акваторията на Средиземно море в 10 часа и 11 минути съветско време. Целите на проваляне са били обекти на бойци от " Джебхат ан-Нусра " в провинцията Идлиб. Разстоянието до самите цели е било към 300 километра.

" С неочакван ракетен удар в провинция Идлиб са били унищожени значими пунктове на ръководство, бази за подготовка и бронетехника на терористи, взели участие в опита за пленяването на 29 съветски военни на север от провинция Хама ", се споделя в формалното известие на съветското военно министерство.

В него се отбелязва още, че данните за справедлив надзор са удостоверили провалянето на всички набелязани цели.

На 19 септември терористите от " Джебхат ан-Нусра " започнаха нахлуване наоколо до град Хама и съумяха да се вклинят в отбланата на сирийската войска на 12 километра.

Една от основните им цели бе окупирането на подразделения на съветската военна полиция, изпълняващи задания на наблюдателния пункт за надзор на деескалацията. В обграждане се оказаха 29 съветски военнослужещи.

В резултат на дейностите на силите за специфични интервенции и сирийските спецчасти обкръжението на терористите бе раздрано и взводът на военната полиция съумя без загуби да влезе в регион, където са ситуирани държавни войски. В хода на интервенцията трима руснаци от силите за спецоперации са били ранени.



Превод БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР