Подвижен рентгенов апарат и многоканален пациентски монитор получи детското отделение

...
Подвижен рентгенов апарат и многоканален пациентски монитор получи детското отделение
Коментари Харесай

Ценна апаратура за детското отделение в Сливен от „Българската Коледа“

Подвижен рентгенов уред и многоканален пациентски екран получи детското поделение в регионалната МБАЛ „Д-р Иван Селимински“ в Сливен от акцията „Българската Коледа“ – заяви доктор Люба Бъчварова, завеждаща отделението. „Апаратите към този момент влязоха в приложимост и резултатите са чудесни“ – сподели тя.
 6-010  5-6  1-6-1
Досега дребните пациенти би трябвало да изоставен постройката на отделението, с цел да отидат до главния корпус на болничното заведение за рентгенова фотография. Това към този момент не се постанова, защото с портативния рентген фотосите се вършат на място, техниката се придвижа до леглото на болното дете. Многоканалният пациентски екран пък наблюдава главните витални индикатори, има датчици за разнообразни възрастови групи – от бебета до деца на 18 години. Задават му се параметрите в норма и при смяна се задейства тревога.

Това е второто подаяние, което идва от „Българската Коледа“ в отделението. Първия път отделението кандидатства за ехограф, който се употребява и до през днешния ден.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР