Подуправителят на НЗОК трябваше да бъде излъчен от ГЕРБ-СДС, каза

...
Подуправителят на НЗОК трябваше да бъде излъчен от ГЕРБ-СДС, каза
Коментари Харесай

Борисов: Подуправителят на НЗОК беше пакетна сделка с ПП-ДБ, те не я спазиха

" Подуправителят на НЗОК трябваше да бъде излъчен от ГЕРБ-СДС ", сподели той по адрес на проф. Момчил Мавров, който беше номинация на ГЕРБ-СДС. " Еднолично Промяната ръководи НЗОК, здравното министерство, а от нас се изисква да носим солидарна отговорност за опазването на здравето в България и за всичко останало ", сподели той, като подсети, че шефът на Касата е излъчен от ПП-ДБ. Борисов изясни, че подуправителят да е от ГЕРБ е бил " пакетна " договорка. " Те не удържаха на думата си, разяснява Борисов държанието на ПП-ДБ, цитира го Българска телеграфна агенция.

Борисов разкри и с кого има сделки - " Кирил (Кирил Петков), Асен (Асен Василев), Лена (Лена Бориславова)..., която единствено е държала преносимия компютър обаче. Той разкри, че е попитал кой написа в този преносим компютър, в който имало имена. " Те бяха на тази среща, когато договорихме шефа и подуправителя, с мен бяха Десислава Атанасова, Томислав Дончев ", описа Борисов.

" Имаме сътрудник, който доста държи на мъжката дума, само че през днешния ден те демонстрираха, че на тази мъжка дума не може да се разчита, уточни Борисов. На въпрос какъв брой още ще устоят в поддръжката за ПП-ДБ, които не спазвали сделките си, той отговори: " Колкото нервите ни устоят на всички ". Моите нерви са здрави, тъй като виждам голям прогрес с Шенген, действителен късмет за еврозоната, а това са по-висши цели от това да натриеш на някого носа или да му показваш, че е по-слаб, както те желаеха да създадат с нас, означи той.

По мотив апела на ПП-ДБ от ГЕРБ-СДС да не влизат в различни болшинства дружно с " Възраждане ", Борисов отговори, че тази опорка би трябвало да бъде забравена вечно. " Те си играха и си играят с " Възраждане " и във Варна, и в София, и на всички места по страната. Самите " Възраждане " споделиха по какъв начин им клечат пред вратата, тъй че престанете с тази опорка. Ние според ангажимента с ПП-ДБ трябваше да получим подуправител ", съобщи Борисов.

На въпрос докога ще поддържат държавното управление на акад. Николай Денков, Борисов отговори, че стоят, тъй като фактически доста се е направило в евроатлантически аспект. Имаме действителни шансове да имаме прогрес за Шенген. Докладите на вътрешния министър установяват голям прогрес, добави водачът на ГЕРБ.

Борисов разяснява случилото се в пленарна зала и уточни, че няма парламентаризъм във типа, в който хората желаят да виждат виновни хора. Става въпрос единствено за някакъв пост, който е контрактуван. " Началникът е техен, министърът е техен, министър председателят е техен. От какво са недоволни те? ", попита Борисов за държанието на ПП-ДБ.

Относно размяната на писма сред ръководителя ПГ на Движение за права и свободи Делян Пеевски и премиера Николай Денков, Борисов разяснява, че " когато министър председателят стартира да дава отговор на някого, той го приравнява със себе си ". Борисов добави, че за разлика от Денков, Пеевски е умел.

Бойко Борисов разяснява и избора на ръководител на Столичния общински съвет. На въпрос дали са склонни да взаимодействат с ПП-ДБ, в случай че не е Борис Бонев претендентът за ръководител на Столичния общински съвет, Борисов сподели: " Склонни сме да спасяваме София от спасителите ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР