Подсъдимият Тайфи Мекльов е бил предаден на съд с обвинителен

...
Подсъдимият Тайфи Мекльов е бил предаден на съд с обвинителен
Коментари Харесай

Затвор за Тайфи Мекльов, заради когото четирима се натровиха с метилов алкохол в Якоруда

Подсъдимият Тайфи Мекльов е бил предаден на съд с обвинителен акт на Окръжна прокуратура – Благоевград. Той е бил притеглен към наказателна отговорност за това, че през декември 2015 година,. Якоруда, през непродължителни интервали от време, слагал в спиртни напитки, предопределени за общо прилагане, рискови за здравето субстанции – метилов алкохол. 

От незаконните дейности на Мекльов последвала гибелта на шестима мъже . На други осем лица, консумирали от публикуваната от подсъдимия спиртна напитка, били породени разнообразни по степен телесни повреди . Пострадалите имали недоволства от главоболие, болки, гадене, нараснало кръвно налягане, притъмняване пред очите, разстройване в зрението, както и изпадане в положение на кома.

В хода на наказателното произвеждане е било открито, че продаваната и подаряваната от подсъдимия ракия съдържала водноалкохолни смеси с метилов алкохол, които не са съдържали етанол . Метиловият алкохол бил направен в нарушаване на Закона за виното и спиртните питиета посредством потребление на синтетичен алкохол.

Съдът е признал Мекльов за отговорен за закононарушение, осъществено от него по непредпазливости и му е наложил наказание „ отнемане от независимост “ за период от пет години при първичен общ режим на изтърпяване . Той е осъден да заплати на шестнадесет цивилен ищци, като обезщетение за претърпените от тях неимуществени вреди от осъщественото закононарушение, сумата в общ размер от 1 190 000 лв., ведно със законната рента върху нея до окончателното й заплащане.

Съдът го е оправдал за гибелта на други двама мъже, консумирали спиртното пиво, съдържащо метилов алкохол. Единият го закупил в лавка в гр. Якоруда, а другият го придобил по непостоянен метод.

Присъдата предстои на обжалване и митинг пред Софийския апелативен съд.
 
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР