Подсъдимият бе признат за виновен по повдигнатото му обвинение в

...
Подсъдимият бе признат за виновен по повдигнатото му обвинение в
Коментари Харесай

Младеж бе осъден за кражба на 1200 лв. от съблекалня във варненска пицария

Подсъдимият бе приет за отговорен по повдигнатото му обвиняване в това, че на 25 юни 2021 година, като малолетен (16-годишен тогава), само че като е могъл да схваща свойството и смисъла на действието и да управлява постъпките си, лишил от владението на трима чиновници във варненска пицария, без тяхно единодушие, пари и движими движимости на обща стойност за близо 1200 лв..

На тази дата подсъдимият юноша влезнал през незаключена врата на задния вход в заведението и се насочил към обособено като съблекалня помещение за личния състав. Там, до момента в който трите служителки на промяна били ангажирани с прибиране и разчистване, малолетният пребъркал две от раниците им, като взел откритите в тях парични суми, а третата раница сграбчил със себе си и избягал. Навън подсъдимият извадил наличните банкноти, а раницата и останалите персонални движимости захвърлил покрай заведението. По-късно при обзор на записите от видеоохранителните камери в заведението бил разпознат и открит причинителя на кражбата.
Подсъдимият е неосъждан, само че има налагани възпитателни ограничения no Закона за битка с противообществените прояви на малолетните и малолетните. Делото в Районен съд във Варна бе прегледано в процедура на съкратеното правосъдно разследване, с признание на виновността и съкращаване с 1/3 на наложеното наказване. Така за осъщественото закононарушение, подсъдимият бе наказан на 4 месеца отнемане от независимост, чието изтърпяване се отсрочва с изпитателен период от 2 години. В негова тежест са и направените по делото разходи. Присъдата предстои на обжалване или митинг в 15-дневен период.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР