Подсъдим за отвличане на непълнолетно момиче ще изтърпи ефективно наказание

...
Подсъдим за отвличане на непълнолетно момиче ще изтърпи ефективно наказание
Коментари Харесай

40-годишен мъж влиза в затвора заради отвличане на непълнолетно момиче

Подсъдим за похищение на малолетно момиче ще изтърпи дейно наказване от 1 година отнемане от независимост при първичен общ режим. 40 - годишният Марин И. от Добрич влиза в пандиза, откакто Окръжният съд утвърди постигнатото сред него и прокуратурата съглашение.

Мъжът е наказан за това, че на 24 юли т.г., в съучастничество с 18-годишен юноша, е отвлякъл малолетно момиче от село Крушари. Двамата направили закононарушението по отношение на госпожица, с която 18-годишният по-рано живеел на фамилни начала.

Намерението им било да я накарат още веднъж да заживее с него. Мъжете авансово знаели, че момичето непринудено няма да се съгласи и решили да я доведат в Добрич срещу волята й. Стигнали с такси до дома на потърпевшата в Крушари и принудително я качили в колата. Подсъдимият, който няколко месеца преди закононарушението, живеел на брачен начала с майката на съучастника си, уверявал водача на таксито, че може да кара умерено, защото девойката е негова снаха. Момичето било отведено в апартамент в Добрич, макар че през целия път викало и се съпротивлявало, плачело и желало да бъде освободено.

Малко след отвличането в полицията бил подаден сигнал за случилото се и още същия ден потърпевшата била освободена.
Пред Окръжния съд подсъдимият се призна за отговорен, увери, че е сключил съглашението непринудено и е наясно, че то е дефинитивно и има последствията на влезнала в действие присъда.

Досега той е осъждан три пъти, като е направил отвличането в изпитателния период на предишно негово условно наказание за период от 5 месеца. Поради това събитие в този момент мъжът ще би трябвало да изтърпи дейно и това наказване.

Другият участник в отвличането също към този момент е наказан. Неговото наказване е условно “лишаване от независимост “ за период от 1 година, отсрочено с 3-годишен изпитателен период.

Съдът разпореди да се уведоми потърпевшата, че може да предяви цивилен иск за нанесените й неимуществени вреди.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР