Подсъдим по дело за склоняване към проституция поиска делото срещу

...
Подсъдим по дело за склоняване към проституция поиска делото срещу
Коментари Харесай

Обвинен за склоняване към проституция поиска делото да се гледа в присъствието само на служебни лица

Подсъдим по дело за склоняване към проституция изиска делото против него да се гледа в наличието единствено на служебни лица, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg . Срещу Найден Банков са повдигнати обвинявания, че от началото на януари 2013 година до 9 юни 2016 година е склонявал четири дами към проституция.

Освен това едната жена му превела посредством системата за бързи заплащания " Уестърн Юнион " сумата 6540 евро, равняващи се на 12 791 лева, за която знаел все още на приемането, че е добита посредством тежко съзнателно закононарушение. Според обвинителния акт, става въпрос за изпиране на пари (чл. 253 ал.4 вр. ал.3 т.2 вр. ал.2 пр.2 вр. ал.1 вр. член 26 ал.1 от НК), съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg .

На днешното съвещание бяха призовани 15 очевидци, от които се явиха единствено трима. За останалите стана ясно, че или са в чужбина, или не са открити на адреса си. Бащата на дамата, която е превела парите на подсъдимия, декларирал, че не желае да има никаква връзка с щерка си и не желае да получи призовката за нея. Друга свидетелка е от село в Северозападна България, мъжът й бил в чужбина и тя не можела да пристигна до Пловдив за делото.

Трета пък освен не е открита на адреса, а и не отговаряла на телефона и съседите не поискали да поемат ангажимент да й предадат призовката. Друга свидетелка показала фиктивен номер на ул. " Ландос " и също не е била открита. Дълготрайно открила се в чужбина жена поискала да се зачетат показанията й от досъдебното произвеждане, тъй като не може да се върне в България. 

По делото трябваше да се явят майката и двете сестри на подсъдимия. Оказа се, че майката гледала двете му деца в къщи. Сестрите пък след празниците се върнали в Германия, където живеели от няколко години. 

Така напрактика пояснения направи единствено подсъдимият и то при закрити порти, и дадоха показания тримата явили се очевидци. Сред тях е 52-годишен мъж, докаран под ескорт, в чиято професионална биография, съгласно личните му думи, има голям брой осъждания за разнообразни закононарушения.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР