Подпомогната от Фондация BacktotheRootsSwitzerland (Назад към корените – Швейцария), докторантка

...
Подпомогната от Фондация BacktotheRootsSwitzerland (Назад към корените – Швейцария), докторантка
Коментари Харесай

Проблемите на осиновяването не са само в разкриването на тайната

Подпомогната от Фондация BacktotheRootsSwitzerland („ Назад към корените – Швейцария ”), докторантка от Шри Ланка е проучила живота на 12 свои сънародници, осиновени като деца в Швейцария, установявайки трайни последици от раздялата с биологичните им родители и етническите им корени.

Позовавайки се на проучването, swissinfo.ch показва първия проблем: смущаващите усещания за родната страна и биологичните фамилии на осиновените. В устрема си да ги интегрират изцяло в швейцарското общество, новите им родители са им описвали Шри Ланка като красива, само че бедна страна, в която бушуват въоръжени конфликти, а човешките права и главно правата на дамите не се почитат. Осиновените са научили, че бедните им фамилии са приели осиновяването, с цел да им обезпечат по-добър живот и обучение.

Според проучването, по този начин у децата се е развило възприятие на признателност, което от една страна ги е спирало да задават въпроси за биологичните си родители, а от друга е ръководело устрема им да отговорят на високите упования на...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР