Подполковника и пролетта от Нил Колефф е книга, в която

...
Подполковника и пролетта от Нил Колефф е книга, в която
Коментари Харесай

В „Подполковника и пролетта” абсурдни ситуации се преплитат с познати събития



„ Подполковника и пролетта ” от Нил Колефф е книга, в която неуместни обстановки се преплитат с съмнително познати събития и обстоятелства от близкото минало и в която един деспот, който се преструва на починал, се пробва да се върне на власт.
" Не знам създателят по какъв начин се споделя в реалност, дали се споделя Нил Колефф, дали това е единствено псевдоним, дали е мъж, дали е жена, какъв е по националност . Авторът е по-голяма мистерия от загадката, която се развива в книгата ", сподели Ангелина Александрова, преводач.

Известно е, че създателят е работил в Средиземноморието, дълги години в Близкия изток.

" За това можем да съдим за детайлното познаване на обкръжаващата среда, на нравите в описваната страна, нравите на героите, на участниците в повествованието. Това е всичко, което е известно. Това е човек, който е живял дълго в Близкия изток ".

Основната нишка в книгата е сентенцията по какъв начин човечеството се прости с предишното си, смеейки се:

" Дали този смях прикрива мъка - по-скоро не. Това е по-скоро смехът в неуместни обстановки, когато виждаш нещо, не можеш да повярваш, че то се случва, само че то се случва и ти си очевидец. Единственият метод, по който можеш да реагираш на тази обстановка е да се присмееш на участниците в нея, да я окарикатуриш даже ".

Според Ангелина Александрова книгата може да бъде избрана жанрово като ирония.
Цялото изявление можете да чуете в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР