Подписка срещу 25-процентното увеличение на данъците бе открита в Пазарджик.

...
Подписка срещу 25-процентното увеличение на данъците бе открита в Пазарджик.
Коментари Харесай

В Пазарджик протестират срещу увеличението на местните данъци |

Подписка против 25-процентното нарастване на налозите бе открита в Пазарджик. Освен онлайн, подписи се събират на площад „ Константин Величков “ и в парк „ Острова “.

В подписката се упорства и за смяна на критериите, по които се дефинира такса „ боклук “, изясни Костадин Деянов, един от уредниците на самодейността.

Деянов подсети, че по закон е обещано право на всеки кмет да дефинира правилото за установяване на такса " боклук " в личната си община.

" Но кметовете ги е боязън да поемат отговорност, чакат страната какво да вършат и всичките да вършат еднообразно. Таксата " боклук ", с цел да бъде вярна, би трябвало да се дефинира на количество събран, генериран боклук, а не на някакви квадратни метри и данъчна оценка на жилищата, което няма нищо общо с генерирането на отпадъците. Правилният аршин – замърсителят заплаща, ще докара до понижаване на налозите. Правят се торбички с баркод, всеки може да си закупи или да получи от общината избран брой торбички, които да бъдат зачислени на негово име. След това си събира отпадъците разделно, поставя си ги в торбичките, минава камиончето “, разяснява Деянов пред БНР.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР