Подписано е разрешението за строеж на първите 7,6 километра от

...
Подписано е разрешението за строеж на първите 7,6 километра от
Коментари Харесай

С 1 милиард лева доизграждаме АМ "Хемус" и започваме АМ "Русе - Велико Търново"

Подписано е разрешението за градеж на първите 7,6 километра от автомагистралата Русе – Велико Търново. Това заяви министърът на районното развиване и благоустройството Андрей Цеков пред членовете на парламентарната Комисия по районна политика, благоустройство и локално самоуправление, представен от БНР.
 
В момента тече процедура по обнародването му в Държавен вестник и се чака действителното строителство да започва през идната или най-късно по-следващата седмица. Сроковете за правене на техническите планове за останалата част от двата сектора от автомагистралата сред Русе и Бяла и обхода на Бяла са март и април 2024 година, след което ще се влезе в процедура за издаване на позволение на градеж и за тях.
 
" В бюджета за 2024 година има заложени 1 милиарда лева за автомагистрали. За доизграждането на Автомагистрала " Хемус " са заложени 100 млн. лева, които не са задоволителни. Средствата ще стигнат за довеждане докрай на строителството на сектор 1 и за продължение на работата по лот 2 и 3 ", сподели районният министър в отговор на въпрос за доизграждането на Автомагистрала " Хемус ".
 
  
 
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР