Подписани са договорите с избраните изпълнители в обществените поръчки за

...
Подписани са договорите с избраните изпълнители в обществените поръчки за
Коментари Харесай

Подписани са договорите за основния ремонт на 15,7 км от пътя между Мъдрец и Обручище

Подписани са договорите с определените реализатори в публичните поръчки за планиране и строителство и за контрол при главния ремонт на 15,7 км от третокласния път III-5504 Мъдрец - Искрица - Медникарово - Обручище. Изпълнител на проектирането и строително-монтажните работи е ОБЕДИНЕНИЕ „ РАДНЕВО ЛЕНД “ ДЗЗД, в което вземат участие: „ БГ ЛЕНД КО “ АД, „ ВИА ПРО ИНЖЕНЕРИНГ “ ЕООД и „ Ий Кей Джей България Кънсълтинг Енджиниърс “ ЕООД. Договорът им е за 19 776 000 лева с Данък добавена стойност, а средствата са от бюджета на АПИ. Строителният контрол е предоставен на ОБЕДИНЕНИЕ „ ИНФРАКОНТРОЛ 2022 “, с участници: „ Пътконсулт 2000 “ ЕООД и „ ЕН АР КОНСУЛТ “ ЕООД. Стойността на техния контракт е 497 520 лева с Данък добавена стойност.

Трасето е съществена пътна артерия за община Гълъбово и обезпечава връзка с минно-енергийния комплекс Топлоелектрическа централа „ Марица изток 3 “, рудник „ Трояново-3 “, завода за гипсокартон и на обитаемоте места Обручище, Медникарово, Искрица и Мъдрец с общинския център Гълъбово. Пътят е издигнат преди 45 години - през 1976 година, и от този момент не е главно ремонтиран.

Проведената социална поръчка за планиране и строителство е по ускорена процедура по реда на член 74, алинея 4 от Закона за публичните поръчки, заради незабавната нужда от ремонтни действия на трасето и спешното положение на ж. п. надлеза в с. Обручище. От началото на 2022 година са осъществявани периодически инспекции на ж. п. надлеза в с. Обручище, като се следи проваляне и в двете ленти на платното за придвижване и пукнатини. Настилката е мощно износена, структурата му е с нарушена носимоспособност, защото в съвсем цялата права има обособени сектори с забележими повреди по пътното платно. По повърхността й се следят голям брой мрежовидни пукнатини, дупки, кръпки, коловози, местни слягания и пропадания.

Началото на сектора, който ще се ремонтира, е при кръстовището с път II-55 Велико Търново - Нова Загора - ТЕЦ-2 - Свиленград, в региона на с. Мъдрец. Завършва при пресичането с път III-554 Нoва Загора - Раднево - Харманли, в региона на с. Обручище. Ще бъдат ремонтирани и трите огромни уреди в правата – мост над дере, мост над р. Соколница и ж. п. надлез в с. Обручище, както и 32 бр. водостоци.

Срокът за осъществяване на проектантските работи е 60 календарни дни, разграничен на три междинни стадия. Предвиденият период за строително-монтажните работи е 540 календарни дни /18 месеца/ и стартира след разкриване на строителната площадка с сключване на протокол 2А.

*Източник: www.api.bg
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР