Подпалвачът Георги Шиков, който опожари 8 коли в пловдивското село

...
Подпалвачът Георги Шиков, който опожари 8 коли в пловдивското село
Коментари Харесай

Не е за вярване! Подпалвачът на таксита край Пловдив служите...

Подпалвачът Георги Шиков, който опожари 8 коли в пловдивското село Ягодово, е чиновник в огромна охранителна компания. Това стана ясно на съвещанието за гледането на мярката му за неотклонение, съобщи кореспондент на " Марица ".

От държавното обвиняване желаеха най-тежката мярка за неотклонение " задържане под стража ". Причината - събраните доказателства, както и фактът, че в детайли е разказал по време на разпита по какъв начин е направил палежа.

В нощта на палежа Георги бил на работа със служебния секюрити автомобил. Вместо да извършва предоставените му задания, той тръгнал към село Ягодово. Слезнал от колата, а в ръката си носил запалителна течност. Залял една от жълтите коли, след секунди към този момент имало пламъци, а Георги изтичал към секюрити буса, качил се и избягал.

Полицията го разкрила на идващия ден на работното му място. От компанията, за която Георги работи, удостоверили, че е нямал работа в Ягодово, а е трябвало да бъде на напълно друга локация.

Адвокатът на Георги посочи, че огромна част от запалените коли не са били в придвижване, дори някои трябвало да отидат за скрап. Нарушени били и правата на подпалвача във връзка с задържането.

ЦНе излиза наяве дали в Шиков са открити предмети за запалване. Взети са натривки, само че дали има следи от петролни артикули или други запалими субстанции, не е ясно. Прокуратурата се опира на показанията на двама служители на реда. Решава, че всички други доказателства нямат значение, а ще повдигне обвинявания на база две отзиви. Мисля, че обвиняването е скалъпено. Сега занапред ще търси доказателства, вместо противоположното - откакто събере нужните доказателства, чак тогава да повдига обвинявания ", сподели бранителят.

Той настроя за по-лека мярка, това изиска и Шиков.

Очаква се решението на съда до половин час.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР