Подозренията около съдбата на саудитския журналист и дисидент Джамал Кашоги

...
Подозренията около съдбата на саудитския журналист и дисидент Джамал Кашоги
Коментари Харесай

Смразяващи кръвта твърдения за съдбата на изчезналия в Истанбул саудитски журналист

Подозренията към ориста на саудитския публицист и отстъпник Джамал Кашоги са измежду водещите тематики в турския щемпел през днешния ден. Под заглавие " Ужасяващо изказване " в. " Коркусуз " помества изказвания, съгласно които е допустимо Кашоги, липсващ от 2 октомври, откакто влезнал в консулството на Саудитска Арабия в Истанбул, да е бил освен погубен, само че и разчленен.

57-годишният публицист, който работел за в. " Вашингтон пост ", отишъл в консулството, с цел да уреди документи за идния си брак. Оттогава той е в неопределеност. Има съмнения, че Кашоги може да е бил погубен, а изгубването му се свързва със саудитски екип от 15 души, които пристигнали със аероплан, до момента в който журналистът бил в консулството. Според изказванията е допустимо точно този екип да е умъртвил Кашоги.

Ясин Актай, консултант на президента Реджеп Тайип Ердоган, съобщи през вчерашния ден, че Кашоги не е напускал " по естествен метод " саудитското консулство в Истанбул. Има съмнения обаче, че той може да е бил разчленен, с цел да може да бъде изнесен по-лесно от постройката, показва " Коркусуз ".

За " смразяващи кръвта " детайлности към рецесията с изчезналия публицист написа и в. " Карар ". Позовавайки се на догатки на източници от сигурността, вестникът написа, че Кашоги евентуално е бил погубен, а тялото му - изнесено от консулството. Твърдението, че той е бил погубен е било доказано " от няколко източника " пред Туран Къшлакчъ, ръководител на Турско-арабската медийна асоциация, в която членува и Кашоги, написа " Карар ". Вестникът цитира също изявлението на съветника на Ердоган, който е показал, че са били прегледани всички камери в региона и че Кашоги не е напуснал консулството жив. " Дали откакто е бил погубен, са били направени някои неща, с цел да бъде изнесен по-лесно, не знаем ", добави Ясин Актай.

" Карар " показва, че консулството е отрекло да има някаква връзка с изгубването на журналиста, като показало, че 15-членната делегация представлявала екип по сигурността, който дошъл " със единодушието " на Турция, с цел да взе участие в следствието.

" Мистерията Кашоги ", гласи заглавието по тематиката на в. " Гюнеш ". Изданието се стопира върху идването на 15-членния екип в същия ден, в който журналистът е отишъл в консулството. Още същата вечер въпросната делегация си тръгнала. " Гюнеш " показва, че това, че саудитските управляващи изчакаха 4 дни, преди да отворят консулството за инспекция и че не направиха безапелационно изказване по случая е " разпалило хипотезите " по случая на Кашоги.

Междувременно околните на журналиста не престават да чакат пред постройката на консулството в Истанбул, написа в. " Милят ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР