Подозренията ни, че обществената поръчка за реставрация и ремонт на

...
Подозренията ни, че обществената поръчка за реставрация и ремонт на
Коментари Харесай

ПП: Обществената поръчка за реставрация и ремонт на сградата на Хуманитарната гимназия е нагласена

Подозренията ни, че публичната поръчка за реституция и ремонт на постройката на Хуманитарната гимназия в Пловдив е нагласена, се потвърдиха. Това обявиха в позиция от Политическа партия „ Продължаваме промяната “.

„ Веднага щом разгледахме плана, проверявайки количествено - стойностната сметка, установихме че цените са надхвърлени с 18 - 20 %, при което у нас останаха още тогава подозрения за нерегламентирани практики. От „ Продължаваме Промяната “ изказахме съмнение за действителната стойност на ремонта, защото съгласно първичния план 4 млн. лв. са задоволителни за ремонт на цялата постройка, а 3,4 млн. - за двора и оградата.

Въпреки това осигурихме посредством Министерството на културата и Министерството на образованието и науката над 4 млн. лв. за учебното заведение, защото имаме обществена сензитивност, която не ни разрешава да седим безучастни пред безхаберието на Община Пловдив пред една рушаща се постройка, монумент на културата, в която учат 2000 деца и работят 150 учители.

През юли тази година поискахме от кмета на регион „ Централен “ да пусне пазарно изследване за ремонта постройката на Хуманитарната гимназия. Тогава оферта даде единствено една компания, която е близка до „ Трейс “. Офертата беше на стойност 12 700 000 лева

Сега излиза наяве, че същата тази компания " Трейс Груп Холд ", която построява и пробива до Централна гара, е подала оферта за реституция и ремонт на Хуманитарната гимназия в Пловдив. Обществената поръчка е в размер на 12 млн. лв. с Данък добавена стойност, като в нея е включено и благоустрояването на дворното пространство.

Явно за ръководещите от ГЕРБ е значимо да отклонят следващите публични средства. Каквото се пробваха да създадат и посредством пробива под Водната палата, каквото вършат със градежа на стадион Ботев, със сагата с кино Космос, и с всички поправки със съмнителни резултати, блокирали целия град “.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР