Подочух, че раздават предизборно милиони от бюджетния излишък. И хайде

...
Подочух, че раздават предизборно милиони от бюджетния излишък. И хайде
Коментари Харесай

И аз намазах от правителствените милиони

Подочух, че раздават предизборно милиони от бюджетния остатък. И хайде пред министерския съвет.

Огледах оттук-оттам и открих, че там охраняват по-добре дори и от бирената фабрика, където също съм удрял на камък с не един бизнес проект. Реших да опитам с тактиката " Глуха кучка " и заобиколих край служебния вход.

Няколко часа по-късно сгащих някакъв заоблен, зализан, с костюм, очевидно дилетант в държавното управление, тъй като като ме видя по какъв начин лъкатуша отсреща му, рошен от вятъра, замръзна в изненада и това беше задоволително да го хвана за горното копче на сакото.

- Тук съм за милионите от остатъка! - разгласих жизнерадостно, та да го заразя с моя позитивизъм.

Там очевидно ги ваксинират против такива прилепчивости, тъй като сви глава в раменете си и попита:

- Ще ги допълвате или единствено ще погледате?

- Искам и аз да топна гага в тях! - споделих този път простонародно, белки го трогвам.

Отново очевидна имунизация! Поокопити се и ми предложи да се обърна с този въпрос към министъра на опазването на здравето, той се занимавал с такива като мен. Накарах го да се закълне над ролекса си, че ми споделя истината, и хайде на формалния вход на здравното министерство.

Обясних, че отивам при Ананиев, праща ме един заоблен, зализан, с костюм, очевидно дилетант в държавното управление, само че инак душа човек и също крило за народа. Охранителите се чешеха дълго по униформените глави и когато към този момент ми се стори, че ще стартират да се чешат един различен, един от тях заяви на секретарката на министъра за моя случай.

След малко се появи засукано творение, огледа ме иззад раменете на защитата, а аз в същото време си излях душата по отношение на държавните милиони и моето присъединяване в тяхното разпределяне. Тя се протегна иззад съответните плещи, пипна ми челото с маникюр и ме упъти към Министерството на финансите, техен сектор са милионите и разпределението им.

Благодарих от сърце и хайде при Горанов, по-точно при защитата на министерството му - по този начин и по този начин, праща ме един заоблен, зализан, с костюм, очевидно дилетант в държавното управление, а също и от здравното министерство ми предложиха това посещаване. Финансовите охранители обаче никак не се чешеха по главите, личеше си, че са по по този начин, въпреки всичко паричните неща охраняват, напряко ме заизтикваха на открито, а когато заврещях, че ще се оплача на Бойко Борисов, ми споделиха, че това е мое право и хлопнаха финансовите врата пред носа ми.

Закономерно се упътих към началото на това бизнес начинание - входът на Министерския съвет. Там, макар че ме пращаха един заоблен, зализан, с костюм, очевидно дилетант в държавното управление, а също и от здравното и финансовото министерства, не ме слушаха дълго, експедираха ме на тротоара. Този път приложих тактиката " Побит камък " и няколко часа по-късно край мен минаха коли с бойкоборисовски тип, та заскачах, замахах и заговорих с езика на тялото по-изразително от Марсел Марсо. Малко по-късно при мен на тротоара излезе едно младо момче - костюмарче. Обясних му за милионите и той никак не се учуди, очевидно не бях първият, делово ме попита половин милион незабавно устройва ли ме. Мълком му целунах младата ръка и той благодарение на защитата изнесе два куфара и ги остави отпреде ми.

- Половин милион ли? - изхъхрих невярващо.

- Даже повече! - увери ме той - Стенограми от речите на премиера при първи копки, откривания и посрещания! Общо 10 часа, по 10 800 думи на час, по 5 знака в дума - 540 000 знака!

Посегнах да го сграбча за пешком на сакото, обаче младото гъвкаво, изсули се, пък и охранителите ме изгледаха свиреп, та останах самичък на тротоара. С моя къс от държавните милиони.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР