Подобряване на транспортната свързаност между България и Сърбия ще има

...
Подобряване на транспортната свързаност между България и Сърбия ще има
Коментари Харесай

Христо Алексиев за инцидента край Пирот: Българските и сръбските власти работиха като един отбор

Подобряване на транспортната съгласуваност сред България и Сърбия ще има добър резултат върху хората и бизнеса в двете страни. Това съобщи служебният вицепремиер по икономическите политики и министър на превоза и известията Христо Алексиев, която е на посещаване в град Пирот, Сърбия.

Алексиев организира среща с министъра на строителството, превоза и инфраструктурата на Сърбия Горан Весич, на която двамата министри разискаха железопътната съгласуваност сред двете страни. Сред съответните тематики, сложени на полемика, са повишението на потенциала на железопътната инфраструктура за обслужване на повече товарни влакове и опцията за разкриване на нов железопътен граничен пункт сред България и Сърбия, стана известно след края на диалозите.

„ Заради войната в Украйна трафикът от изток на запад се усили. Аз считам, че естественият път на този трафик е от Азия през България и Сърбия, а по-късно и за Западна Европа. В момента България влага доста съществено и по направление пътища, и по направление железопътен превоз “, разяснява Алексиев.

Министър Алексиев акцентира още, че за реализацията на разискваните планове България ще лобира пред Европейската комисия.

Като образец за положителното съдействието сред двете страни Христо Алексиев уточни помощта, която България оказа на Сърбия за отстраняването на последствията при случая, при който трен с амоняк дерайлира край Пирот.

„ Българските и сръбските управляващи работиха като един тим, като другари, и за това реализираха триумф с тази интервенция. Това демонстрира добросъседството и партньорството сред двете страни “, уточни още Христо Алексиев.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР