Подобрява се ситуацията с ваксинирането срещу COVID в област Видин,

...
Подобрява се ситуацията с ваксинирането срещу COVID в област Видин,
Коментари Харесай

Слаб интерес към ваксините отчитат лекари от Видин

Подобрява се обстановката с имунизирането против Коронавирус в област Видин, само че макар по-лесния достъп, към момента искащите за имунизация не са доста. Това сподели за Радио Видин доктор Емил Мушанов , ръководител на Сдружението на общопрактикуващите лекари в област Видин:
" Парадоксът е, че в чужбина хората доста по-трудно стигат до ваксина, чакат дълго време, а имат предпочитание да се имунизират. Докато в България, общо взето, безусловно всеки, който желае да се имунизира с каквато желае ваксина, може да го направи. Даже има избор. Но все пак, ние процентно към момента не реализираме някакви съществени резултати. "  
Няма регистрирани рискови странични резултати, добави доктор Мушанов:
" Освен нормалните- болежка на мястото на убождане, малко нараснала температура- както при всички ваксини. "  
Във Видин разполагат с всички ваксини, които са утвърдени от Европейската организация по лекарствата- на Файзер- Байонтек, АстраЗенека-Оксфорд, Модерна и Янсен, европейския вид на Джонсън. 

По информация на РЗИ- Видин, с изцяло приключен имунизационен цикъл са 5616 индивида от област Видин. Общият брой на поставените дози ваксини е 12 571, като 132 от тях са сложени през последното денонощие. 

Изпълнението на Националния имунизационен проект против COVID-19 бе тематика на заседание на Областния краткотраен спешен щаб за оценка на риска в област Видин. За по-голяма осведоменост на популацията ще бъде проведена осведомителна акция, чрез районните медии и навън. Кампании за популяризиране на имунизациите против COVID-19 са планувани и измежду ромските общности, ще бъдат извършени диалози и с шефовете на огромни компании на територията на област Видин, за по-голям обсег с имунизации против Коронавирус 19 на личния състав.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР