Подобрен производствен процес Емил Василев преди 29 секунди 0 Сподели

...
Подобрен производствен процес Емил Василев преди 29 секунди 0 Сподели
Коментари Харесай

Пробив в областта на OLED технологията може да доведе до по-евтини телефони, телевизори и монитори

Подобрен индустриален развой

Емил Василев преди 29 секунди 0 Сподели

Най-четени

IT НовиниЕмил Василев - 12:30 | 16.03.2023

Бразилската страна изземва колета с Flipper Zero, с цел да предотврати потреблението им в закононарушения

ТелефониДаниел Десподов - 10:38 | 16.03.2023

Xiaomi обяви третата вълна на обновяванията до MIUI 14: ето кои смарт телефони ще получат новите фърмуери

IT НовиниДаниел Десподов - 8:52 | 16.03.2023

GPT-4 нае човек за решение на капчата, тъй като не може да се оправи самичък

Емил Василевhttps://www.kaldata.com/

Изследователи от Националния университет в Пусан, Южна Корея са с една стъпка по-близо до основаването на стопански жизнеспособни органични светодиоди (OLED), обработени посредством разтвор, които не се скъпят откъм устойчивост или успеваемост. С други думи, доста по-достъпни устройства, оборудвани с OLED, като смарт телефони, тв приемници и монитори, може би не са прекомерно надалеч.

Както изясняват откривателите, актуалното произвеждане на OLED е скъпо и трудоемко. Обработените посредством разтвор OLED дават обещание да бъдат по-достъпни, само че до момента са били ограничавани от проблеми с успеваемостта и издръжливостта заради компликациите при производството.

За да заобиколят този проблем, откривателите синтезират и характеризират материал за кръстосано свързване на пластове за инжектиране на отвори (HIL), който се отличава с над 99-процентна резистентност на разтворители, и създават с него алено фосфоресциращо OLED устройство, обработено с разтвор.

Екипът съобщи, че новият HIL материал има оптимално енергийно равнище, както и висока пъргавина и отлични филмообразуващи свойства, които са от решаващо значение за комерсиалната жизненост. Всъщност, съгласно професор Ду-Хуон-Хуанг от Националния университет в Пусан, материалът е постигнал по-голяма успеваемост и живот спрямо най-широко потребления HIL материал.

OLED съществува от десетилетия, като първото практическо устройство е дело на Eastman Kodak през 1987 година. Масовото внедряване на технологията е едвам през 2007 година, когато на пазара се появи първият OLED тв приемник в лицето на Sony XEL-1.

Дисплеят на Sony имаше диагонал от едвам 11 инча и разграничителна дарба 960 x 540, което значи, че механически даже не може да се дефинира като HDTV. Дебютира с целесъобразна цена от 2499 $ и представляваше по-скоро софтуерна проява, в сравнение с нещо, което бихте си купили за ежедневна приложимост.

Едва в последно време OLED устройствата започнаха да навлизат по-широко, защото цените им се намалиха. OLED нормално обезпечава доста по-добро качество на картината в съпоставяне със светодиодите. Освен това те нормално са по-енергийно ефикасни и тежат по-малко от LED аналозите, а и времето за реакция е по-добро.

Изследователският документ по въпроса е оповестен неотдавна в Chemical Engineering Journal.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР