Подобно на компютрите така и смартфоните започват да работят по-бавно

...
Подобно на компютрите така и смартфоните започват да работят по-бавно
Коментари Харесай

6 начина да накарате стария ви телефон да работи по-бързо

Подобно на компютрите по този начин и смарт телефоните стартират да работят по-бавно с времето, претрупани със програмен продукт, приложения, документи, фотоси и други сходни.

Често колкото по-дълго употребявате едно устройство, то работи все по-трудно и по-трудно, до момента в който в един миг може да спре изобщо да ви служи. Ако това обаче не се дължи на някакви проблеми с хардуера, можете да предотвратите този проблем с няколко лесни стъпки.

От профилираното онлайн издание TechRadar оферират няколко такива:

1. Актуализирайте систематичния си програмен продукт

Да актуализирате операционната си система до най-новите версии на Android или iOS би дало най-хубавия късмет на смарт телефона ви да работи още веднъж обикновено. Всяка година на пазара излиза нова версия на операционните системи, която е налична и за по-старите модели. Заедно с това на един или няколко месеца излизат актуализации. Гаранция за безпроблемна работа е с излизането на всяка нова версия, софтуера да бъде обновен.

2. Актуализирайте приложенията си

Това е сигурен метод, че мобилните ви приложения ще работят безпрепятствено. Актуализациите излизат постоянно и задачата им е да отстранен някои недостатъци и бъгове на app-овете или да прибавят нови функционалности. Това е изключително значимо за потребителите на Android, защото приложенията за тази операционна система се употребяват от доста разнообразни модели мобилни приложения. При тях има по-голям риск от някаква несъответственост сред смарт телефона и софтуера.

3. Изключете автоматизираните актуализации, когато това е допустимо

Този съвет звучи спорно след упоменатите преди този момент точки. Той обаче е изключително значим, в случай че устройството ви не разполага с задоволително място за предпазване или добре заредена батерия, написа money.bg. В този случай е добре сами да управлявате този развой. Причината е, че всяка нова версия на даден програмен продукт обичайно е по-голяма от предшественика си. Така тя заема повече място, откакто бъде конфигурирана. Също по този начин този самото инсталиране хаби много сила.

И още 3 бонус съвета:

4. Изчистете кашето на интернет браузъра си – това е прекомерно доста място за остарели документи, фотоси и неизползвани приложения.

5. Деинсталирайте ненужните приложения – това важи за тези стратегии, които не ви се е налагало да ползвате от няколко седмици.

6. Инсталирайте така наречен light версии на обичаните си приложения при Android смарт телефони – имайте обаче поради, че при тях може да липсват съществени функционалности на главните версии на тези app-ове.

Източник: струма.бг

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР